lungsjukdomar hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-16
Lungsjukdomar hos barn är sjukdomar som påverkar lungorna och andningen . Även om många förhållanden i lungorna passerar , det finns flera kroniska sjukdomar som kräver ständig vård och är allvarliga skäl till oro . Bland de mest kroniska och dominerande är astma , cystisk fibros , kronisk bronkit och obstruktiv sjukdom andas

Astma

Enligt universitetet i Miami , är astma ett allvarligt och växande problem som drabbar cirka 10 procent av alla barn i USA . Astma är ett tillstånd där luftrören i lungorna är kroniskt och ständigt inflammerad , vilket gör andningen. Barn med astma har särskilda svårigheter att andas på dagar då smog är hög eller när lungorna är ovanligt utnyttjas. Det uppskattas att astma är orsaken till barn saknas skoldagar mer än någon annan fysisk sjukdom eller tillstånd .

Cystisk Fibros

Ett annat villkor är av särskilt intresse hos barn är cystisk fibros , enligt University of Miami . Detta är ett tillstånd där lungorna fylls med slem och andningen blir ytterst svårt. Barn med denna sjukdom är ofta diagnostiseras mycket tidigt i livet och har först nyligen börjat leva till vuxen ålder . Historiskt sett har barn med cystisk fibros har inte lång livslängd . Behandling för denna sjukdom inkluderar att bryta upp det slem som bultade barnet på ryggen och med hjälp av sug att dra slem ur lungorna .

kronisk bronkit

Barn med kronisk bronkit är ett särskilt problem, enligt Lucille Packards barnsjukhus . Det beräknas att akut och kronisk bronkit bidrar till höga antalet läkarbesök varje år . Många barn med akut bronkit går vidare till astma som deras lungor blivit ärrad med sjukdomen , vilket gör andningen svårare och svårare för varje år . I många fall går barnen också på att utveckla kronisk obstruktiv sjukdom eller KOL .

sömnapné

Enligt universitetet i Miami , en av de allvarliga problem som barn av i dag står inför är sömnapné . Detta är ett tillstånd där en person slutar andas under sömnen . Personer med denna störning kan finna sin sömn avbruten flera gånger under natten , vilket resulterar i dagtrötthet , koncentrationssvårigheter och andra problem . Sömnapné är oftast orsakade av fetma, men också kan vara orsakade av strukturella oegentligheter i mun och svalg .

bronkopulmonell dysplasi

Ett av de problem som barn som är födda för tidigt kan möta är bronchopulumonary dysplasi ( BPD ) , enligt till KidsHealth . Detta tillstånd kallas också kronisk lungsjukdom. Barn med BPD har ofta svår pulmonell och andningssvårigheter hela sitt liv. I tidigt födda barn , lungorna är underutvecklade , vilket orsakar kronisk inflammation och ärrbildning . Detta resulterar i astma och andra pulmonella tillstånd .

Previous:nothing Next:vad är syftet med människans lever ?

Relaterade artiklar


 • steg för start vikt maskiner
 • Hur man använder en manuell lyft enhet Hoyer
 • Hur man avgör om ditt barn är redo för kontaktlinser
 • hur man kan övervinna problem att bli gravid
 • Så för att lindra trycket i ögat
 • generiska vs namn varumärke preventivmedel
 • hur man styr oregelbunden känslor under klimakteriet
 • skäl till att inte köpa omsorg försäkring
 • graviditetsförebyggande bidrag
 • hur man identifierar piller själv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com