manliga preventivmedel

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-05
Preventivmedel är normalt syftar till att hjälpa kvinnor att förhindra oönskad graviditet . Antalet preventivmedel för män bleknar i jämförelse . Inte mycket har gjorts tidigare för att utveckla produkter som män kan använda för graviditet förebyggande . Tack och lov är vetenskapen om den snabba vägen till att leverera ett antal nyskapande preventivmedel val för män

Kondomer

Kondom är det vanligaste formen av manlig preventivmedel . Kondom är det äldsta formen av preventivmedel . De finns bevis i Egypten i form av illustrationer av kondomer som går så långt tillbaka som 3. 000 år . Under den tiden kondomer byggdes av material från linneduk , tarmar djur och till och med sköldpadda skal . Av 1890-talet började tillverkare som använder mjukgummi att massproducera den preventivmedel .

Dessa dagar kondomer är oftast gjorda av latex eller polyuretan . Du kan också hitta några gjorda av djurvävnad . De är nu tillverkade för att ge variation och finns i olika färger , texturer och smaker .

Före 1960-talet du behövde recept från läkare för att få kondomer , men i dag är lätt tillgängliga , vilket gör det enklare än någonsin att förhindra oönskade graviditeter och skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar

Vasektomi

En vasektomi är vanligtvis en sluten kirurgiskt ingrepp som hindrar spermier från att resa ut från testiklarna . Förfarandet innebär en permanent lösning för skydd mot graviditet . En vasektomi är cirka 99 procent effektiv som en form av preventivmedel .

En vasektomi är inte en omedelbar lösning för graviditet förebyggande . Spermier minskar successivt i stället för allt på en gång , och därför bör en annan form av preventivmedel användas under minst tre månader efter förfarandet . Efter den tremånadersperiod , tester en läkare ett prov av sperma att se till att inga spermier finns innan du kan lita på det som preventivmedel.

Om du ändrar dig och bestämmer dig för barn efter ha en vasektomi , kan förfarandet vara framgångsrikt vänt, men det är en komplicerad process .

Kvinna p-piller

En manlig p-piller är inte tillgänglig på marknaden ännu , men det är på gång . Tätorten för forskning inom reproduktion vid University of Washington i Seattle är upptagna med att testa flera alternativ med kliniska prövningar . P-piller skulle innehålla en dos av testosteron och tas konsekvent kommer att avsevärt minska antalet spermier så länge p-piller tas konsekvent .

Testosteron -Based Injektioner

preventiv injektioner testas också på populationsnivå Centrum för forskning i reproduktion vid University of Washington . Sustain släppt testosteron injektioner testas inför rätta deltagarna . Hittills har de rapportera några större biverkningar . Några deltagare har märkt en liten viktökning medan testa hormon skott . Testresultaten visar att skotten framgångsrikt lägre spermier i deltagarna.

Previous:nothing Next:sätt att få arbetskraft med droger

Relaterade artiklar


 • hur cool nedåt under klimakteriet
 • förebyggande av fall i utvecklingsstörning
 • hur man höra en fostrets hjärtslag
 • hur man ska behandla subserosal fibroid utväxter
 • hur man blir gravid - tips att tänka förr
 • hur man hjälper spädbarn reflux
 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • Wellness aktiviteter för ungdomar
 • menstruationscykeln och bensmärta
 • hur man ska behandla barn hudproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com