prostatit hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-18
Prostatit på barn effekter pojkar , eftersom det är en inflammation i prostatakörteln. Prostatan är en körtel som är storleken och formen av en valnöt , och omger urinröret . Efter puberteten börjar prostata att producera sädesvätska , som åtföljer spermier när en man får utlösning . Prostatit kan drabba yngre pojkar som är utsatta för urinvägsinfektioner, men den största risken är när män blir sexuellt aktiva och kan utsättas för sexuellt överförbara infektioner

Riskfaktorer

Enligt Mass General Hospital for Children , den största risken är för unga män när de blir sexuellt aktiva , eftersom sexuellt överförbara infektioner och gonorré är en betydande orsak till prostatit . Pojkar som är utsatta för urinvägsinfektioner kan också vara i riskzonen för villkoret urinröret färdas genom prostatakörteln. Två former av prostatit som inte har några kända riskfaktorer är icke-bakteriell prostatit och prostatodyni .

Symtom

Enligt Mass General Hospital for Children, det främsta tecknet på prostatit hos barn är en dramatisk debut av feber och frossa. Tonårspojkar kan också känna extrem smärta i ljumsken mellan pungen och anus. Smärta i nedre ryggen är mycket vanligt, liksom smärta och svårighet vid urinering. Unga pojkar med icke-bakteriell prostatit upplever ofta en brännande känsla när man kissar och kan också märka små mängder blod i urinen.

Utvärdering

Det finns flera metoder för utvärdering för prostatit hos barn, enligt Mass General Hospital för barn. Dessa inkluderar en noggrann undersökning av nedre delen av magen och ljumskarna för att utesluta andra tillstånd med liknande symtom. Ett urinprov är också vanligt att leta efter vita blodkroppar, som är ett tecken på infektion. I vissa fall kan en läkare också att göra en rektal prostata tentamen och kan massera prostata att stimulera prostatan sekret.

Behandlingar

Enligt Mass General Hospital for Children, är standardbehandling för prostatit antibiotika. Generellt är antibiotika för att rikta specifika orsaker och bakterier. Till exempel, om gonorré är identifierad som orsak, då mediciner som riktar denna typ av infektion bör ordineras. Det finns många olika typer av antibiotika som kan förskrivas för att ta itu infektioner, inklusive men inte begränsat till sulfapreparat, Cipro och ciklosporin. Ibuprofen eller smärtstillande medel kan användas för att lindra smärta som är förknippad med detta villkor. Vissa läkare rekommenderar också att manliga patienter som drabbats av detta villkor regelbundet ejakulerar.

Förebyggande

Enligt Mass General Hospital for Children, den bästa förebyggande åtgärden för prostatit är att använda kondom för sexuellt aktiva pojkar. Använda barriärmetoder förhindrar överföring av sexuellt överförbara infektioner, vilket kan leda till prostatit. En annan form av förebyggande för pojkar som är utsatta för urinvägsinfektioner är nära samråd och uppföljning då symptom på en urinvägsinfektion visas. I detta fall kan läkaren ordinera en profylaktisk omgång av antibiotika.

Previous:nothing Next:hur man kan räkna ut när jag har ägglossning

Relaterade artiklar


 • vad är några uttjänta frågor?
 • var man kan köpa en nebulisatorn för barn
 • Alzheimers frågor till läkaren
 • hur man styr gas i magen under graviditeten
 • rättsmedel för hösnuva från bipollen
 • hur man läser en cbc testresultat
 • Varför får barnen migrän?
 • ski maskin övningar
 • frågor för leverantörer hemvård
 • mentalt handikappad vuxen verksamhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com