säkerhet 4d baby ultraljud

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-03
4D Ultraljud är den senaste tekniken inom fosterdiagnostik . Om du är gravid och överväger detta förfarande , kanske du undrar om testet utgör en risk för dig eller ditt barn

Vad är 4D ultraljud ?

Ett ultraljud är ett förfarande där bilderna har tagits av ditt barn i livmodern med hjälp av ohörbara , högfrekventa ljudvågor . Fyrdimensionell ultraljud är i grunden en video av en 3D- ultraljud , som visar barnet mer i detalj än de traditionella 2D ultraljud . Detta gör att din läkare att analysera fosterrörelser mycket bättre än den traditionella stillbilder som tidigare gjorts av äldre ultraljud Technology .

Risker för 4D ultraljud

Studier har inte funnit 4D ultraljud att bära en risk . Men vissa läkare tror att det kan finnas studier i framtiden som kommer att visa att det faktiskt finns en risk och dessa läkare tror att förfarandet bör göras så lite som möjligt för att undvika alla okända komplikationer .

Motiv för en 4D ultraljud

I början av graviditeten kan ultraljudsundersökning genomföras för att fastställa antal foster , förfallodatum eller bekräfta en livskraftig graviditet . Senare under graviditeten , till omkring 20 veckor , kan en annan ultraljud göras för att kontrollera hälsan hos barnet och placeringen av moderkakan . Det är under senare ultraljud att många föräldrar lära könet på deras barn .

" Fun " ultraljud faciliteter

Förutom att få ett 4D ultraljud på en läkarmottagning , många föräldrar går till en anläggning som tillgodoser utan medicinsk anledning . Många experter , inklusive March of Dimes och FDA , hävdar att dessa anläggningar kan vara skadliga på grund av risken för felaktiga uppgifter som kan tillhandahållas av otränade tekniker .

Kostnad för ett ultraljud

Om en förlossningsläkare föreskriver om medicinska skäl , kommer de flesta försäkringsbolag betalar för förfarandet. Kostnaden för att ha ett 4D ultraljud på en icke- medicinsk mottagning varierar från $ 100-$ 300.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla ryggsmärtor under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Vilka är skälen att platsen medan p-piller ?
 • hur man kan minska öronvax
 • hur man får din puls genom att använda denna genväg
 • hur man startar bort muskelknutor
 • hur man gör hjärt med dina barn
 • hur man gör med gamla vitaminer
 • viktminskning hos småbarn
 • hur man handskas med ansträngningsinkontinens
 • hur man håller från att få en tjock mage under klimakteriet
 • hur en spiral fungerar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com