sakroiliakaleden smärta hjälp

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-08
Det är möjligt för din sacroiliacalederna (SI ) att bli antingen låst eller för mobila , som kommer att orsaka dig smärta i nedre ryggen och skinkorna och i ljumsken och lår . De sacroiliacalederna är placerade längst ner på ryggen . Det finns en gemensam SI på var sida om ryggraden

Vad SI-lederna Do

Tänk på att SI-lederna kan vi twist. Enligt Sportsinjuryclinic. net , våra ben är jämförbara med två långa spakar och om vi inte hade SI gemensamt , tillsammans med blygd symphesis , som ligger på framsidan av bäckenet , skulle vi inte kunna göra vissa rörelser, inklusive vridning , och våra bäcken skulle vara mogen för en fraktur

inflammerade leder

sacroiliac smärta kan orsakas av inflammation i lederna . hormoner , speciellt under graviditeten , trauma och biomekaniska faktorer , vilket innebär att du eller hur inte rör sig korrekt . När SI leden, som förbinder bäckenet till ryggraden korsbenet , blir inflammerad , kommer detta leda till att du smärta , främst i nedre delen av ryggen .

villkor som bidrar till Pain

Om du har vissa förutsättningar det här kommer att utsätta dig för större risk för SI ledvärk . Villkoren omfattar artros och ankyloserande spondylit , som kallas spondyloarthropthies eftersom de påverkar ryggraden . Ankyloserande sponodylitis är den vanligaste typen av inflammatoriskt tillstånd som orsakar SI ledvärk , enligt Sportsinjuryclinic . netto. Andra villkor som kan orsaka SI ledvärk omfatta inflammatorisk tarmsjukdom, psoriasis artrit och Reiters syndrom, som alla är inflammatoriska sjukdomar som kan diagnostiseras genom blodprover, konstaterar Footballrescue. com. En ytterligare orsak till SI ledvärk är med ben som inte är lika långa.

Effekter

Om du har lidit en skada på sacroiliacalederna kan du känna värk på ena sidan av ländryggen, stelhet när du komma upp ur sängen på morgonen, smärta som sträcker sig från en molande värk till en intensiv smärta, smärta i testiklarna om du är man och smärta i nedre extremiteterna, som ibland diagnostiseras felaktigt som ischias. Långvarigt sittande och gående kan orsaka smärta som kan hosta och nysa, enligt Singhealth. com

Manuell Terapi Behandling

Behandling av SI ledvärk är allmänt manuell terapi, enligt Physioroom. com. Målet är att återställa normal gemensam mekanik till sakroiliakaleden genom att ta bort spänningar i ligament som omger leden.

Bipolär radiofrekvens

Om du lider fruktansvärt av SI ledvärk finns en procedur som kallas bipolär radiofrekventa som kan ge lindring i månader och kanske ännu längre, konstaterar Spineuniverse. com. Det gemensamma är bedövad medan nerver ändras eller lesioned att inaktivera nerv förmåga att överföra smärtsignaler. Även om målet nerverna kommer att växa upp kan smärtlindring fortsätta. Om smärtan kommer tillbaka, kan förfarandet göras igen.

Övningar

Övningar som bidrar till att minska SI ledvärk inkludera sitter i en stol och trycka din rumpa på baksidan av stolen. Ryggraden skall vila mot stolens rygg och dina nyckelben måste vara exakt i linje med dina bröst och ben revben och dina ben höft.

Försök stå med ryggen mot väggen, med hälarna, ryggrad och skulderblad vidrör väggen. Du kommer att finna att det finns en båge i ländryggen. Försök att minska båge genom att röra korsryggen mot väggen, enligt Motion-för-sacroiliac-gemensamma-smärta.

Bäcken Stablization

Ligg på rygg, se till att din ryggrad, svanskotan och nedre revbenen vidrör mattan eller golvet. Lägg händerna på höften ben, andas in, håll andan och släpp din andedräkt. När du andas ut , höja ett ben till en 90 graders vinkel mot höften . Gör en cirkel med benet . The hip uttaget kommer att rotera . Detta anses vara en bäcken stabilisering motion och det bör minska din SI ledvärk .

Previous:nothing Next:hur man korrekt andning genom munnen

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa dig från att äta alla dina barnens halloween godis
 • Vilka är de behandlingar för kronisk endometrit?
 • problem med att bli gravid efter att sluta preventivmedel
 • hur man korrekt andning genom munnen
 • vad är orsakerna till skarp smärta i fotleden när du går?
 • ögonproblem från skakas baby syndrome
 • pilonidal cysta alternativa behandlingar
 • hur man ska behandla ihållande hicka
 • vad man ska använda om Finacea inte fungerar för rosacea
 • skillnaden mellan hjärnhinneinflammation och influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com