vad är syftet med människans lever ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-16
Levern är ett viktigt organ i den mänskliga kroppen och ligger i högra övre buken regionen . Hos människa är levern det största glandular orgel , som väger in på ca 3 pounds . Levern är en nödvändighet för mänskligt liv , och från och med 1999 , cirka 30. 000 människor dör varje år i USA av leversvikt

Huvudsyftet

Den huvudsakliga funktionen av levern är att omvandla glukos till glykogen och tillbaks igen vid behov . Glykogen är en kolhydrat som används för att lagra glukos , som används av kroppen som energi . Genom dessa metoder , reglerar levern mängden glukos i den mänskliga blodomloppet .

Andra funktioner

Den mänskliga levern hjälper filter matsmältningssystemet genom att ta bort aminosyror från kroppen att konvertera till urea . Urea är en huvudingrediens i urin , och det överförs till njurarna att utvisas från kroppen .

Lever och alkohol

Det är leverns jobb att konvertera förtärs alkohol till en form som kan utsöndras från kroppen . Om alkohol är tillåtet att bygga upp i kroppen, den förstör celler och organ. Fram till levern metaboliserar all alkohol i kroppen, kommer alkoholen att överföras i hela systemet genom blodomloppet.

Leversvikt

Levern är av yttersta vikt för den mänskliga kroppen. Leversvikt kräver omedelbar läkarvård. Leversjukdom, som leder till leversvikt kan vara en långsam process skymmas av symptom vanligt i många andra sjukdomar. Symtomen inkluderar illamående, aptitlöshet och trötthet. Akut leversvikt kan förekomma hos mindre än 48 timmar och är vanligen en följd av förgiftning eller överdosering.

Hälsa

För att undvika att skada din lever, undvika att dricka stimulantia och lugnande medel. Konsumerar alkohol på över en längre tid kan leda till leversvikt. Kaffe och te innehåller koffein också kan ha negativa effekter på den viktiga organ. För att bibehålla god hälsa lever, bör du äta mat som innehåller antioxidanter.

Previous:nothing Next:tecken på stroke hos barn

Relaterade artiklar


 • skäl att ta preventivmedel
 • tecken och symtom på mjölk allergier hos bebisar
 • hur man ska behandla kronisk bronkit hos barn
 • kardborre och diarré orsakar
 • hjälp för dregling & stamning barn
 • hur man undviker H1N1 under graviditeten
 • kanel lotion för att minska magen fett
 • hur man kan övervinna överaktiv blåsa på egen hand
 • Vilka är fördelarna med kanel olja ?
 • korrekt sätt att hålla friska fötter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com