en manlig guide till klimakteriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-24
I vetenskapliga termer är klimakteriet perioden av en kvinnas liv, som börjar 12 hela månader efter hennes slutliga menstruationscykeln och sker oftast mellan åldrarna 50 till 55. Det finns ingen fysisk motsvarighet för män, män kan avla barn i hög ålder. Däremot kan hantera effekterna av klimakteriet vara en utmaning för män såväl som kvinnor

Du behöver:.
Istillbehör
. Värmedyna.
Smärtstillande.
Massage.
Läkarbesök.

handskas med klimakteriet

manliga partners bör veta att medan de flesta kvinnor i USA kommer att drabbas av några klimakteriet symtom, många gör det inte. Symptomen varierar också i svårighetsgrad från kvinna till kvinna. Värmevallningar och vaginal torrhet är de vanligaste symptomen. Vaginal torrhet kan behandlas med lokal hormonbehandling eller over-the-counter smörjmedel, tillsammans med manliga medvetenhet och tålamod under intima möten.

Att handskas med värmevallningar är något mer komplex. Fram till mitten av 2000-talet, hormon-(HRT) var rutinmässigt ordineras till kvinnor för att lindra klimakteriebesvär såsom värmevallningar och vaginal torrhet. Dock. störande resultat från en långtidsstudie som utförs av Women's Health Initiative ( WHI ) mellan HRT med eventuell ökad risk för cancer orsakad många läkare och kvinnor att ompröva dess användning .

Några kvinnor har valt att ersätta växtbaserade östrogen , silverax eller andra alternativ för att lindra värmevallningar . Medan silverax används allmänt i Europa för behandling värmevallningar, och är också populär i USA för behandling av klimakteriebesvär , rapporterar Mayo Clinic att det finns lite vetenskapligt stöd för dess effektivitet. Mayo Clinic rapporterar också att kosttillskott såsom dong quai , nattljusolja och naturligt progesteron ( tillverkad av vilda jams ) inte har visat sig vara säkert eller effektivt i vetenskapliga tester .

Andra symptom på klimakteriet , som viktökning och minskad sexuell lust är långt ifrån universella . Faktum är att många kvinnor upplever en ökad sexuell lust , eftersom de är befriade från att oroa dig för oavsiktlig graviditet . Dock fortfarande möjligheten att graviditeten till en kvinna har gått hela 12 månader utan en period , så preventivmedel ska fortfarande användas för sexuellt aktiva kvinnor som går igenom klimakteriet . Män och kvinnor bör också vara medvetna om att slidväggarna ofta blir tunnare med ålder, så att riva och skador är en klar möjlighet utan smörjning.

Man Andropause

Det finns också tecken som tyder på att män inför en gradvis minskning i testosteron produktion och sexuell funktion som ibland kallas manliga klimakteriet . Detta är dock termen medicinskt missvisande , eftersom medan kvinnliga äggproduktionen upphör under en relativt kort fönster , manliga spermieproduktion nästan aldrig helt upphör . Total avsaknad av sexuell lust och sexuell funktion är inte normalt för män , och män uppvisar dessa symtom klokt i att se en läkare .

Previous:nothing Next:bröst förkalkningar & motion

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • hur du skyddar din familj med hjälp av naturliga behandlingar av H1N1-viruset
 • behandlingar för medfödd syfilis
 • hur skelettet fungerar med andra delar av kroppen
 • läkemedelsinformation
 • barn urinvägsinfektion
 • hur man stoppar surrande i öronen
 • hur du får ditt barn vaccineras för (H1N1) svininfluensa
 • tekniker för att lägga vikt på en mager barn
 • hur man använder rotskott för att lugna ditt barns halsont
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com