övningar för axel inflammation

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-10-25
Om du lider av axel inflammation , antingen från en skada eller från operation , kan du bidra till att stärka dina muskler och förbättra din flexibilitet genom att regelbundet utöva området . Även motion kan vara smärtsamt början , speciellt om du har tillåtit din axel för att få stel , i tid du kommer att se förbättringar i styrka , koordination och flexibilitet

övningar

Pendulum övningar förskrivs ofta av sjukgymnaster efter axel operationen . De lossa muskler och öka din rörelseomfång . För att utföra övningen , böja framåt i midjan och låt dina påverkade armen hänga slappt ned . Flytta din kropp så armen kan svänga som en pendel . Prova svängde den i en medsols rörelse och sedan en moturs rörelse . En annan variant på denna övning är att vrida handlederna . Detta vridande rörelse kommer att ge din rotatorkuffen en mjuk träning .

Använd hantlar för att stärka dina axlar . Du kan göra en enkel lateral höja genom att sitta i en stol och hålla ner händerna längs sidorna . Håll en hantel i varje hand. Tummarna ska vara riktad uppåt. Sakta höja händerna, böja på armbågarna. Försök att få hantlarna till axelhöjd. Sedan sakta sänka tillbaka till utgångsläget

att sträcka på axlarna, stå inför en bänkskiva. Lägg händerna på bänkskivan och sedan sakta böja vid midjan tills du når ca 90 grader. Håll denna sträcka. Denna sträcka inte bara sträcker sig dina axlar, men även lindrar smärta i ländryggen. När denna sträcka blir lätt, försök att sjunka ner lite längre.

Shoulder rullar öka flödet av blod till axelpartiet. Denna ökning i blodet värmer området och kan hjälpa i healing. Shoulder rullar är också bra för att lugna inflammation och lugnande artrit. Står med fötterna ungefär axelbrett, ta upp axlarna så högt du kan och sedan rulla tillbaka dem i en cirkelrörelse. Upprepa denna rörelse kontinuerligt i cirka 30 sekunder. Du kan sedan vända rörelsen genom att rulla axlarna framåt. För ett större utbud av rörelse, låt armbågarna bly. Då kan du leda med händerna för ett ännu större utbud av rörelse.

När du har stärkts och sträckt axlarna bra, kan du uppgradera till följande övning. Det är svårare, men det är utmärkt för att stärka dina axlar och triceps, vilket kommer att bidra till att förhindra ytterligare skada eller inflammation. Sitt på en stadig stol och ta tag i sidorna på stolen med båda händerna. Scoot dig framåt från framsidan av stolen så att dina armar håller upp dig. Sänk sedan kroppen och pressa dig tillbaka med styrkan i armar och axlar i en push-up mode. Börja med att försöka göra 10 repetitioner. Öka din repetitioner som du vinna styrka. Du kan också lägga hantlarna i knät för att öka motståndet.

Previous:nothing Next:kan man bli gravid även på din månatliga cykel ?

Relaterade artiklar


 • hur skadligt är HPV till män?
 • hur man bär en blöja för inkontinens
 • prostatit hos barn
 • Så lägger centrala venkatetrar
 • användningsområden för psyllium
 • hur man kan bli av bakterier STREP b
 • effekterna av videospel på barn
 • hur man läser en dödsattest
 • Tamiflu biverkningar hos barn
 • hormoner och ryggsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com