vad är skillnaden mellan puls och blodtryck ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-10-23
Blodtryck och puls är två mått som används för att bestämma den allmänna hälsan. De är besläktade, men används för att upptäcka olika saker

Vad är blodtryck ?

Blodtryck är den kraft med vilken blodet mot väggarna i artärer, vener och blodkärl . Den mäts som hjärtat regelbundet avtal och vilar mellan beats . Detta kallas ett systoliskt tryck när hjärtat kontrakt och diastoliskt tryck när det slappnar av . Den genomsnittliga skattesatsen är 120/60 , med det systoliska som det övre nummer och diastoliska botten . Blodtrycket är tagna med en manschett , stetoskop och vad som kallas en blodtrycksmätare .

Vad innebär det åtgärd?

Hypertoni är när ditt blodtryck är för högt . Det betyder att det är pumpa mycket och kanske inte effektivt . En hög läsning av både siffror indikerar högt blodtryck . Om det är för lågt , kanske du inte får tillräckligt med syre till din hjärna och organ , men är oftast ett lågt blodtryck behandlingen bra. Om ditt blodtryck sjunker för lågt under operation eller efter trauma , kan det vara ett problem .

Vad är en puls ?

ventriklar hjärtat regelbundet pumpa blod i artärerna 70 till 80 gånger per minut . Detta kammarkontraktilitet startar en våg av tryck som börjar vid hjärtat och reser längs huvudvägarna . Detta är ett tryck som kan kännas och det kallas puls .

Vad betyder en Pulse Ange ?

Pulsen mäter slag per minut av ditt hjärta . Takykardi är för snabb , bradykardi för långsamt . Många faktorer kan stå för en snabb eller långsam hjärtrytm, inbegripet motion, värme , hormoner och rökning . Du kan ta din egen puls genom att sätta pekaren och långfingret på tummen sidan av handleden . Känn runt tills du känner ett stadigt beat .

Måste jag måste kontrollera dem dagligen ?

Nej. Din regelbundna läkarbesök räcker mätning för din hälsa . Om du har ett problem och din läkare rekommenderar att du tar ditt blodtryck eller puls regelbundet , kommer han att förklara hur och när .

Previous:nothing Next:ben-styrkeövningar för seniorer

Relaterade artiklar


 • hälsa procedurer
 • hur man har ett lyckligt barn
 • hur är rundmaskar sprids till människor?
 • Varför är det så viktigt att vara vaccinerad mot TB ?
 • gravida kvinnor med hjärtsjukdom
 • cystit hos spädbarn
 • minnesota universell sjukförsäkring
 • rädsla för regn hos barn
 • vad huvudvärk läkemedel är säkert för graviditet?
 • ägglossning efter preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com