barnastma information

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-04-25
Astma är ett allvarligt tillstånd som drabbar barn i alla åldrar. Tillståndet kan vara mycket plågsamt för ett litet barn. Spädbarn är mycket känsliga för effekterna av astma, eftersom de har mycket små luftvägar. Barnastma har också varit knuten till andra sjukdomar såsom eksem. Ofta ett barn kommer också att lida med måttlig till svår allergi. Barn med astma är mycket känsliga för rök och andra kemikalier i miljön

de främsta orsakerna till barnastma

En av de bästa sätten att förhindra barnastma är att hålla barn borta från cigarettrök. När föräldrarna röker de utsätta sina barn för retande kemikalier som kan inducera astma. Men det finns också en ärftlig koppling. Barn som har en mamma med astma är mer benägna att utveckla sjukdomen. Tack och lov, vissa barn växer ur astma. Fetma har också associerats med astma hos barn, så hjälper ditt barn vara aktiva och bibehålla en hälsosam vikt kan hjälpa.

Tecken på barnastma

En av de vanligaste tecknen på barnastma är svårt att andas eller tryck över bröstet. Astmatiska barn flämta ofta för att fånga andan. Barnet kan kikna eller ens utveckla en hosta. Barn med astma kommer också att ta mycket längre tid att återhämta sig från en förkylning, och dessa barn kan vakna oftare på nätterna.

Hidden astma triggers

Det finns många saker som kan utlösa astmaanfall. Vi lever i en värld fylld med kemikalier, plast och andra föroreningar. Helt nya möbler och madrasser avger gaser under en viss tidsperiod som kan vara skadliga för barn med astma. Detta kan också inträffa när ett hem nyligen målas och när hushållskemikalier används. Låt gaser möbler övergång till en stund i garaget eller i ett separat rum innan den används. Om du har ett barn som lider av astma, undvika att använda giftiga kemikalier för att rengöra ditt hem. Även blekmedel kan avge skadliga ångor. Använd i stället ånga moppar och naturligt baserade städare. Ånga dödar bakterier och virus utan toxiska effekter som kemiska rengöringsmedel har.

Amning För att förhindra astma

Barn som ammas har en mycket lägre frekvens av att utveckla astma. Många läkare tror att det beror bröstmjölk är laddad med saker som inte kan kopieras av formel. Till exempel har en droppe bröstmjölk miljontals levande vita blodkroppar det. Vätskan är faktiskt levande och redo att slåss främmande inkräktare som kommer in i ett barns kropp. Modersmjölk är också laddad med viktiga antikroppar och super näringsämnen. Dessutom är denna "super mat" full av nyttiga bakterier. Goda bakterier hjälper till att balansera de dåliga bakterier i kroppen och förhindra matsmältningsproblem. (Se Resurser nedan för att se studien. )

Enkla försiktighetsåtgärder

Investera i en luftfiltreringsanläggningar för hemmet kan vara mycket fördelaktigt för dessa barn. Andas in ren frisk luft är mindre sannolikt att ta med på en attack. Däremot kan astmaattacker också åstadkommas från stressiga situationer eller över ansträngning från att köras. Barn med astma kan njuta av friluftsliv, men barn med astma bör alltid ha en inhalator med dem. Astmamedicin har medicin som inandas, vilket kan bidra till att lugna en attack genom att minska inflammation i luftvägarna.

Previous:nothing Next:undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger astma hos barn
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • barnastma information
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com