sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-23
Astma är en vanlig åkomma bland barn. Många saker kan utlösa en astmaattack, till exempel sällskapsdjur ilska, kvalster, kackerlackor, träd, pollen och bin. Erkänner ett astmaanfall i sitt tidigaste skede är absolut nödvändigt att effektiv behandling. Följande steg hjälper dig att upptäcka och behandla ett astmaanfall

Du behöver:.
Förskrivna läkemedel

Hur man hanterar en astmaattack


1. .
Titta om ditt barn är svårt att andas. Detta verkar ofta när andning är bedrövad och oregelbundna. Barnet kan se ut som han försöker ta ovanligt djupa eller ytliga andetag. Han kan också signalera sina problem genom klänger eller placera handen över bröstet eller halsen.
2.
Lyssna några synliga väsande ljud. Väsande ljud uppstår när luftvägsinflammation inte kommer att tillåta tillräckligt med luft att passera fritt. Väsande andning betyder inte alltid att ditt barn är att ha ett astmaanfall. Hennes luftvägar kan bara vara irriterad, men om hon har fått diagnosen astma, är det ganska troligt. Om du inte hör något pipande andning genom att bara lyssna på henne andas, lägga örat mot hennes rygg. Ibland är detta det bästa sättet att höra det.
3.
Iaktta ditt barns hosta. Om ditt barn har en astmaattack, kan han hosta ofta med varje andetag han tar eller med alla andra andetag. Hosta beror oftast på spasmer i lungorna och signalerna att ditt barn kanske inte får tillräckligt med syre.
4.
Titta på ditt barns ögon. Om ditt barn inte får tillräckligt med syre via lungorna, kan hon utveckla mörka ringar eller påsar under ögonen. Hon kan också uppvisa extrema tecken på trötthet. Om hon inte är att få rätt mängd syre, kommer hon inte att kunna använda mycket energi.
5.
Kontrollera dina barn för grymtande ljud eller dementi. Infällning är när bröstet grottor i under ett andetag. Retraktion är oftast ett tecken på att ditt barn har allvarliga svårigheter att andas.

Hur att behandla en astmaattack


1.
Om ditt barn visar något av ovanstående symptom måste du administrera förskrivna läkemedel omedelbart. Om ditt barn har diagnostiserats med astma, har läkaren gett troligt att du en plan astma noga med att följa som kommer att omfatta läkemedel.
2.
efter administrering av läkemedel som förskrivs, titta ditt barn nära. Om hon inte blir bättre, ge din barnläkare ett samtal. De flesta barnläkare kontor har efter timmar samtal linjer och kommer att kunna anmäla din barnläkare av situationen. Om du inte kan nå din barnläkare och barnet fortfarande har problem, ta med henne till närmaste sjukhus om det är nära och barnets symtom är inte allvarliga.
3.
Om ditt barn är uppvisar några av dessa symtom och du inte har medicin, ring 911 direkt. Om ditt barn har en svår attack, försök inte att köra barnet till sjukhuset. Ambulanser har avancerad andningsutrustning och kommer att kunna upprätthålla ditt barn om han slutar andas.
4.
Följ upp med din barnläkare efter besök på akutmottagning. Astma är inte alltid diagnostiseras innan en allvarlig attack inträffar. Din läkare kan behöva för att utvärdera ditt barn och föreskriva en daglig regulator.

Tips och varningar


 • alltid hålla den medicin som läkaren har ordinerat tillgänglig. Om ditt barn är utsatt för attacker, ta det med dig när du lämnar huset, speciellt på familjens semester.
 • alltid se till att recept är fylld, särskilt före helgdagar och andra tider på året när det kan vara svårt att få recept fylls snabbt.
 • Läs böcker om homeopati och örter. De kan erbjuda alternativa sätt att behandla astma, förutom medicinering.
 • aldrig anta att ditt barn bara har en enkel kall om hon visar dessa symtom.
 • Om du väljer att behandla astma med homeopati eller örter alltid kolla med en herbalist eller naturläkemedel läkare. Örter och homeopati kan vara farligt om du använder dem felaktigt eller kombinera dem med vissa mediciner.


 • Previous:nothing Next:hur man förebygger astma hos barn

  Relaterade artiklar


 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • hur man förebygger astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com