svår astma hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-04-26
Astma drabbar cirka 5 miljoner barn i USA. Av dessa nästan 200. 000 hamnar på sjukhus, behöver inkubation och mekanisk ventilation. Dessa är de mest svåra fall av astma, och även om siffrorna kan vara skrämmande, är de förbättras varje år som nya läkemedel och tester hjälper till att identifiera och behandla svår astma hos barn

Symtom

De vanligaste symtomen på astma hos barn är hosta, tryck över bröstet och smärta, andnöd, väsande och, i allvarligare fall, kräkningar som inte är närstående till någon annan sjukdom.

Tester

Den vanligaste testerna är PEF (PEF), som mäter hur snabbt ditt barn andas, spirometri, som endast används i barn 5 år eller äldre och visar både hur snabbt ditt barn andas och hur mycket luft flyttas när hon andas, en lungröntgen. Allergi tester kan utföras om läkaren misstänker att allergi kan vara att skylla.

Riskfaktorer

Gemensamma riskfaktorer för astma är allergier, fetma, tobaksrök, ärftlighet, låg födelsevikt och bor i ett område med svåra luftföroreningar. Om mamman har astma, risken för att barnet har svår astma som varar längre än livet ökar.

Management

Syftet med astma läkemedel i ett barn med svår astma är att hjälpa barnet leva ett normalt liv, inklusive sova, lärande och lek.

Behandling

Behandling kommer generellt att innebära en topp flödesmätare (för att mäta hur lätt att andas för barnet), en pump (även kallat en uppmätt dos inhalator), torrt inhalatorer pulver, en nebulisatorn (för att leverera läkemedel i en dimma) och orala läkemedel (såsom piller och tabletter).

Rescue Läkemedel

Kortverkande luftrörsvidgare kallas ofta "rescue mediciner" eftersom de är tagna under ett astmaanfall i syfte att stoppa symtomen inom några minuter. De är i allmänhet levereras genom en uppmätt dos inhalator. Det vanligaste är abuterol, men pibuterol och levalbuterol finns också

Långtidsbehandling

Det finns fem huvudtyper av läkemedel som används vid långtidsbehandling. Kortikosteroider att bidra till att minska inflammation, såsom flutikason, mometason, triamcinolon, budesonid, flunisolide och beklometason, kombination inhalatorer som innehåller långverkande luftrörsvidgare och inhalationssteroider, cromolyn bidrar till att förhindra astmaattacker, teofyllin, en form av bronkdilaterare och modifierare leukotrien, såsom montelukast och zafirlukast.

Previous:nothing Next:barnastma information

Relaterade artiklar


 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • hur man förebygger astma hos barn
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • barnastma information
 • svår astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com