tecken på astma hos nyfödda

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-30
Om och om folk säger hur allergier och astma är på uppgång i många industriländer. Att höra sådana saker kan bara leda till bekymmer för nyblivna föräldrar, speciellt när deras lilla man börjar hosta eller pipande andning. En sak alla föräldrar behöver komma ihåg är att även om du kan vara fylld av oro, kommer att hålla sig lugn hjälpa till att hålla ditt barn lugn, vilket är särskilt viktigt om ditt barn har svårigheter att andas. En resa till läkare eller akutmottagningen (beroende på svårighetsgrad) är alltid det bästa sättet för att behandla små.

Du behöver:
band Ägglossning prediktor

Symtom

Det finns egentligen bara ett fåtal riktiga symptom på astma. . Pipande andning som är en högfrekvent visslande ljud när du andas ut är den mest kända. Som luftvägarna blir mer inflammerad kan väsande andning förvärras och att höras i båda andas in och andas ut. Ett annat symptom är hosta, speciellt om hosta förvärras på natten eller under fysisk aktivitet. Ett annat stort symtomet är retraktioner, vilket är när bröstkorgen rör sig i mer av en gungbräda rörelse. Vissa barn kommer även klagar på smärta i bröstet på grund av den extra arbetskraft som krävs för att andas.

Orsaker

Det finns visserligen inga verkliga bevis till varför vissa människor får astma, det finns några triggers eller mönster som verkar vara relaterade till astmatiker. För många astmatiker fysisk aktivitet utlöser symtom på astma. För andra, exponering för allergener, såsom sällskapsdjur ilska, damm eller pollen, utlöser symtomen. Om det finns en familj haft astma eller allergier, är ett barn större risk att få diagnosen astma, trots att detta inte innebär att alla barn i sådana situationer kommer att sluta med astma.

Diagnos

Ett barn behöver ha flera episoder av pipande andning innan många läkare kommer att vara villiga att ge en diagnos av astma. De tester som används för att diagnostisera astma är inte användbara för spädbarn, eftersom patienten måste kunna följa instruktioner. Det viktigaste testet är en lungfunktion test, som ibland kallas lungfunktionstest. Patienten måste andas ut helt och ständigt efter bästa förmåga i en maskin. Maskinen patienten andas in registrerar andetag och läkare använder för att bestämma diagnosen astma.

sak att tänka på är att läkare kommer att behandla yngre barn och spädbarn utan diagnostisera dem med astma.

Utlösare

En del barn kommer att börja väsande svar på triggers. Läkare kommer vanligtvis fråga om någon utlöser barnet kunde ha utsatts för samtidigt som beslut om hur att behandla astma eller astmaliknande symptom. En gemensam utlösare är kall luft, speciellt kall, vinter luften. Genom att hålla ett barns bröst, hals och mun täcks när du är utanför i kylan, kan Astmasymtom ibland undvikas. En annan vanlig avtryckaren cigarettrök. Unga barn bör aldrig utsättas för cigarett eller något nikotin rök under en längre tid. Även allergen, särskilt sällskapsdjur ilska, damm och mögel, har varit kända för att orsaka väsande andning och hosta hos barn. Genom att undvika dessa triggers så mycket som möjligt, kan Astmasymtom hållas till ett minimum.

Andra diagnoser

väsande andning eller hosta kan vara symtom på andra problem. Vissa symtom så enkelt som en förkylning eller mindre infektion kan orsaka en Babus luftvägar passager att svälla, vilket resulterar i symptom som liknar astma. Ibland ett främmande föremål (babypuder partiklar) eller barnmat kan andas leder till väsande andning eller hosta.
Andra sjukdomar som RSV eller bronkiolit kan vara orsaken, särskilt under de kallare årstiderna eller för tidigt födda barn. Ibland väsande andning och hosta är de första tecknen på cystisk fibros men det finns ofta många andra mer allvarliga symtom, som ingen viktökning.

Om väsande gör du, föräldrar och vårdgivare, obekväm, boka tid för att se barnläkare.

Previous:nothing Next:naturliga astma behandlingar för barn

Relaterade artiklar


 • passiv rökning och astma hos barn
 • svår astma hos barn
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • tecken på astma hos spädbarn
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • barnastma information
 • tecken på astma hos nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com