tecken på astma hos spädbarn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-04-27
När ett spädbarn visar tecken på astma, kan det vara alarmerande för en förälder eller vårdare. Väsande andning är ofta det första och vanligaste tecknet och kan åtföljas av andra symtom. Eftersom ett spädbarn inte verbalt kan kommunicera, att veta vilka tecken att leta efter kan hjälpa föräldern eller vårdgivaren att veta när man bör söka akut medicinsk vård

Identifiering

Provning och diagnostisera astma hos spädbarn kan vara svårt. Den bronkioler av ett spädbarn är mycket små och kan lätt bli blockerad på grund av gemensam övre luftvägarna virus. Även diagnostisera ett spädbarn kan bli svårt, är barn fortfarande behandlas om tecken på astma är närvarande.

Överväganden

Att hålla en väldokumenterad historia av en babys tecken på astma kan hjälpa till med en officiell diagnos när barnet är äldre . Rekord när episoder av pipande andning och hosta förekomma, speciellt vid lägre temperaturer, med exponering för allergener och under sjukdom

Missuppfattningar

De flesta astmatiska symtom hos spädbarn är inte relaterade till astma. Kräver dock ingen övre andnöd snabb medicinsk behandling. Andra sjukdomar som kan imitera astmasymtom hos spädbarn innehåller ett främmande föremål hamnar i lungorna, bronkiolit, övre luftvägsinfektioner virusinfektioner och underutvecklade passager luftvägarna.

Förebyggande /Lösning

För att eliminera tecken på astma hos spädbarn, försiktigheten att minimera allergener kan rekommenderas och undvikande av cigarettrök rekommenderas starkt. Mediciner administreras genom en nebulisator, föreskrivna av en barnläkare, kan också användas för att lindra astma tecken och symtom.

Varning

Om ett spädbarn visar tecken på astma (övre andnöd), är det viktigt att söka omedelbar medicinsk behandling. Ett tidigt tecken ofta innefatta väsande andning. Akut tecken som kan visa kort tid efter väsande andning kan innehålla ett spädbarn bröst går djupt och snabbt, blekt eller blått ansikte, läppar eller naglar, snabb andning och svårigheter att äta. Dessa varningsskyltar visar att barnet behöver omedelbar akut läkarvård.

Previous:nothing Next:svår astma hos barn

Relaterade artiklar


 • tecken på astma hos spädbarn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • barnastma information
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur man förebygger astma hos barn
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • svår astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com