undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-24
Undervisning förebyggande av astmaexacerbation under barn är ett allvarligt hälsoundervisning sak som kan rädda ett barns liv. Du behöver inte vara en läkare eller sjuksköterska att vara en effektiv lärare. Det är viktigt att ha en gedigen bakgrund inom hälsoupplysning, astma, astma förebyggande och uppgifter om den enskildes astma historia. Tillgång till engagerande och åldersanpassade undervisningsmaterial är ett måste på den pediatriska populationen
1.
Börja med grunderna. Fråga barnet vad de vet om sin astma. Vet de vad det är? Hur gör man dem att känna sig? Vad utlöser sin astma? Vad medicin är de på? Hur använder de sin inhalator? Ge förklaringar och svar som behövs.
2.
Gör en demonstration. Många barn lär sig genom att se och göra snarare än att läsa. Visa dem hur deras andning fungerar med hjälp av en åldersanpassad bild, modell eller diagram.
3.
Spel är ett utmärkt läromedel. Prova innehåller en rolig korsord av astma termer eller skapa en berättelse om hur det är att ha astma. Detta kan identifiera hinder för efterlevnad och luckor i förståelsen.
4.
Skrämma taktik fungerar. Skrämma taktik arbete i att ringa upp ett problem men inte nödvändigtvis att ändra beteenden. Se till att barnet är medveten om astma kan vara dödligt men kan lätt kontrolleras.
5.
, Kontroll och översyn. Det räcker inte att lära en gång och tror att barnet har absorberat allt. Se till att de fortsätta att tillämpa förebyggande metoder av astmaexacerbation du lärt dem genom regelbunden uppföljning och översyn.

tips och varningar


 • Undervisning förebyggande astmaexacerbation bör vara en familjeangelägenhet: Om möjligt involvera hela familjen
 • Om ett barn är felaktigt använder mediciner eller utövar farliga beteenden, anmäla sina föräldrar och vårdgivare.


 • Previous:nothing Next:sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack

  Relaterade artiklar


 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur man förebygger astma hos barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com