Essure förfaranden

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-15
Essure är ett förfarande som resulterar i permanent födelsekontroll eller sterilitet. Den första icke-kirurgiska metod för sterilisering som skall godkännas av FDA, fungerar processen genom införandet av små metall ringar i äggledarna. På gång, den rullar orsaka ärrvävnad att växa i äggledarna, som fungerar som en naturlig barrikad att spermier och förhindrar graviditet

Procedure

Först bör du ha en första gynekologiska tentamen utförs av en gynekolog utbildats i att utföra Essure förfarandet. Enligt MayoClinic. com webbplats, läkare kommer in ett instrument som kallas hysteroskop i din slidöppningen och in i livmodern. Hysteroskopet är ansluten till en bildskärm och gör det möjligt för läkare att visa livmoderhalsen (öppningen till livmodern), livmodern och äggledarna där rullar kommer att placeras. Med hjälp av en kateter, kommer läkaren att använda hysteroskopet att placera spolarna inuti varje av äggledarna. Den katetrar och hysteroskopet kommer att tas bort och den inledande delen av förfarandet är klar. Enligt Essure. com tar hela proceduren kring tretton minuter. Även om de inte behövs, kommer vissa läkare administrera en lokalbedövning innan proceduren.

Eftervård

de kommande tre månaderna efter det att förfarandet är otroligt viktig, eftersom detta är när ärrvävnad bildas i äggledarna. Fortsätt att använda din favorit typ av preventivmedel fram till uppföljningen tentamen om du är sexuellt aktiv under denna tid. Efter tre månader kommer du tillbaka till din gynekolog som kan undersöka din vagina, livmoderhals, livmoder och äggledare för att säkerställa att Essure spolar är fortfarande på plats och att den ärrvävnad har helt fyllt rören. Med en positiv uppföljning examen, kommer din läkare att bekräfta att förfarandet var lyckad.

Biverkningar och risker

Essure-ingreppet är en permanent form av preventivmedel, vilket innebär att när du har förfarandet, kan du inte vända den. Därför, om du har några tvivel om att du vill ha barn, eller om du redan har fött barn och kanske vill ha ett barn, ska du göra inte Essure förfarandet. När det gäller själva metoden, rapporterar Essure. com att kända biverkningar är: tårflöde, rörelse eller andra problem av mikro-insatsen i äggledaren, risk för ektopisk befruktning (när ägget blir befruktat i äggledaren), vaginal blödning och kramper och illamående eller kräkningar. Alla medicinska metoder innefattar en viss mängd av risk, så om du har några tvivel eller osäkerhet, sätta dig själv först och tala ärligt med din läkare.

Previous:nothing Next:dagliga kosten för en gravid kvinna

Relaterade artiklar


 • Essure förfaranden
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • svår astma hos barn
 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • steroider för astma hos barn
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • hur man förebygger astma hos barn
 • astma inom jordbruket
 • passiv rökning och astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com