Kan man bli gravid före eller efter din mens?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-31
En kvinna blir gravid i allmänhet mitt i hennes menstruationscykel när hon har ägglossning. Ägglossning kan inträffa tidigt eller för sent och inte slå exakt i mitten av cykeln. Om du har en 30-dagarsperiod, innebär att du chans att bli gravid 15 dagar efter inledningen av din menstruation, vilket också 15 dagar före början av nästa period. Så, ja, du kan bli gravid innan och efter din tid

direkt efter Period

Enligt förlossningsläkare DrRobert Zurawin av Babycenter. com, det är inte troligt en kvinna blir gravid direkt efter hennes mens har slutat, men det är möjligt. Zurawin sade en typisk period varar cirka fem dagar. Men om din varar sju eller åtta dagar, är du bara fem eller sex dagar från mitten av din cykel och ägglossning när din period är slut. Du måste överväga att spermier kan leva upp till tre dagar inne i äggledaren. Därför, om du har haft oskyddat sex, om sperma är kvardröjande och du har ägglossning lite tidigare än du brukar göra, är det möjligt att bli gravid.

Spermier kan Hang Around

Det är möjligt att bli gravid om du har oskyddat samlag en vecka innan du har ägglossning, enligt Pregnancy. lovetoknow. com, vilket skulle vara ungefär en vecka efter mensen slutat. Det beror på villkoren för din vaginala kanalen. Om förutsättningarna är optimala, kan spermier och kommer att överleva. Befruktning inte alltid sker vid sex. Det kan hända flera dagar efteråt.

Vet när du är fertil

En kvinna behöver veta när hennes fertila tid är, om hon vill bli gravid eller undvika att bli gravida. Förutom att räkna ut när mitten av din cykel är genom att räkna dagar, enligt Olinda Rola av Pregnantfocus. com, måste du vara uppmärksam på din livmoderhalssekret. Det kommer dig när du har ägglossning på grund av slem blir en äggvita-liknande ansvarsfrihet. Om du vill bli gravid, inse att befruktningen sker oftast när ett par är i missionärsställningen, eftersom detta läge fungerar med allvar och inte mot den. Den sperma uppmuntras att flöda mot livmodern. De bakre inresa, eller "doggy style" position är också bra. Detta gör mannen att sätta in sperma i närheten av kvinnans livmoder. Side-by-side kön kan fungera om du går för en graviditet, eftersom detta gör att din partners spermier att börja sin resa så nära livmoderhalsen som möjligt. Efter utlösning, oberoende av använt ställning ska kvinnan stanna på rygg i ett par minuter för att maximera sperma flödar mot livmodern.

Menstruerande

I en undersökning från 2005 av National Institutes of Health, var det fastställt att en kvinnas fertila period kan sträcka sig upp till den dag som menstruationen är tänkt att börja. Studien fann också att en kvinna kan bli fertila så tidigt som dag fyra av hennes cykel, vilket skulle vara den fjärde dagen av menstruationscykeln. Det innebär att du kan bli gravid under menstruation.

Ägglossningen är inte helt förutsägbar

ägglossning, den tid då du kan bli gravid, är inte helt förutsägbar. De som löper större risk att ha oregelbunden ägglossning är tonåringar och kvinnor som närmar sig klimakteriet. Om du inte vill bli gravid, ta inte några chanser. Använd preventivmedel.

Previous:nothing Next:embryon och fostrets tillväxt

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • passiv rökning och astma hos barn
 • hantera minnesförlust
 • hög risk ålder för graviditet
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • örter för att döda parasiter
 • barnastma information
 • massage för män
 • hem rättsmedel för huvudet löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com