Medicaid senior kompetens

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-28
Medicaid är ett gemensamt program för stater och den federala regeringen för låginkomstländer individer som kvalificerar sig.

Detta federala statliga programmet betalar för senior s kostnader hälso-och sjukvård. Medicare är en komponent i social trygghet. Seniorer berättigade till Medicare, eftersom en del av sin lön under sitt yrkesverksamma år går in i deras socialförsäkringssystem

Grundläggande fakta

Medicaid betalningar gå direkt till vårdgivare. Detta innefattar läkare, sjukhus och vårdhem, bland annat. Den federala regeringen bestämmer grundläggande behörighet, täckning och nivåer av betalning (http://www. cms. hhs. gov/medicaideligibility). Medlemsstaterna får lägga till ytterligare förmåner och krav. Till exempel kan en stat kräva egenavgifter för medicinska procedurer. En stat kan höja den högsta inkomstnivå för behörighet till att omfatta fler deltagare. De flesta har speciella krav för blinda och handikappade.

Senior Behörighet

Medicaid stöd beror på mer än en låg inkomst. En högt uppsatt resurser påverkar också hans behörighet. Berörda tillgångar kan omfatta egendom, bankkonton, bilar och objekt som kan säljas till marknadspris, som målningar och dyra smycken. Varje stat bestämmer inom vilka gränser på varje klass av objekt.

Det finns regler som anger hur tillgångarna kan avyttras för att kvalificera för Medicaid stöd. En månad innan ansökan om stöd, kan en sökande inte ge sina barn hennes aktier och obligationer så att hon kommer att kvalificera sig. Många äldre behöver hjälp att vissa följa de förfaranden som korrekt. Vård chefer, medicinsk socialarbetare och jurister som är specialiserade på detta område kan hjälpa till.

Sedan 2007 har kongressen krävt att Medicaid mottagare styrka amerikanskt medborgarskap. Den "ser tillbaka" period, den tid då kraven för behörighet som bestäms är nu fem år. För sådana som kan täckning börja retroaktivt tre månader före ansökningstillfället.

Dual Eligibles

Ofta kallad "Medi-Medis," cirka 18 procent av Medicare mottagare också få ytterligare stöd från Medicaid. Dubbla täckning seniorer står för en av sju Medicaid inskrivna.

Sjukhem Täckning

Det snabbast växande segmentet inom Medicaid är sjukhem täckning. De flesta seniorer på sjukhem, även om de börjar som privat betalar patienterna så småningom helt beroende av Medicaid hjälp. Vissa stater förhindra sjukhem från att tvinga invånarna att lämna om de inte längre har råd privata utbetalningsbeloppen. De inte hindrar dock vårdhem från att tillhandahålla mindre service och mindre önskvärt boende levande.

Looking Forward

Som baby boom-generationen alltmer når 65 års ålder, efterfrågan på Medicaid tjänster ökar. Denna grupp lever längre än tidigare generationer och sätter stora påfrestningar på de pengar som finns tillgängliga för Medicaid bistånd och antal bäddar sjukhem tillgängliga.

Previous:nothing Next:hantera minnesförlust

Relaterade artiklar


 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • tecken på graviditet blixten
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • barnastma näring
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • vad är orsaken till kollagen härdning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com