hantera minnesförlust

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-27
Minnesförlust kan vara svårt att hantera, oavsett om du är drabbade eller om det är någon du bryr dig om. Många mediciner och kosttillskott anses bra för minnesförlust, men andra alternativ finns tillgängliga. Den psykologiska delen av minnesförlust är precis lika viktigt som behandlingsalternativ

Learning Plantutseende

Det första steget är att förstå vad minnesförlust är, varför det kan uppstå och vad man ska titta efter i en person som upplever det . Tyvärr blir äldre är den vanligaste orsaken till minnesförlust hos de flesta individer. Någon som märker en mycket plötslig och snabb nedgång i minnet bör göra ett läkarbesök omedelbart. Vissa medicinska problem kan orsaka minnesförlust, men tidig upptäckt är nyckeln till ett effektivt behandlingsprogram. Alla villkor som gäller minnesförlust anses allvarliga och bör åtgärdas omedelbart.

Ta del av om den enskilda upplever minnesförlust har varit deprimerad nyligen. Klinisk depression ofta orsakas av en kemisk obalans, som ofta förknippas med olika typer av minnesförlust. Om någon känner sig deprimerad, kan hans hjärna inte fungerar normalt och detta kan också orsaka minnesförlust. Att ta sig till den grundläggande orsaken är oerhört viktigt.

Vilka läkemedel tar du?

Vissa läkemedel kan också orsaka minnesförlust, så det är viktigt att kontrollera med din läkare eller apotekare och att läsa tillverkaren varningar och försiktighetsmått som medföljer din medicin när du börjar något nytt. I vissa fall kan en ny medicin få dig att känna trött och trött, vilket kan vara varför du kan uppleva problem med minnet. Läkemedel såsom barbiturater ibland leda till att patienten förlorar minnet alla tillsammans. Om du har svårt att minnas saker och har precis börjat en ny medicin som du är obekant med, tala med din läkare.

Förbättra ditt minne

Enligt Mayo Clinic, finns många amerikaner att göra med minnesförlust i dag . Det kan vara något så enkelt som att glömma där du lämnade din bilnycklarna eller något mer allvarligt som om du tog din medicin på 3 p. m.

Mayo Clinic personalen rekommenderar att hålla din hjärna aktiv som ett sätt att hålla ditt minne skarp. Precis som det är viktigt att hålla sig fysiskt aktiva, det är också viktigt att hålla mentalt aktiv. Håll dig mentalt aktiv genom att göra korsord och ta alternativa vägar under körning.

Ett annat tips är att hålla ordning. Människor som lever ett oorganiserade liv är mer benägna att glömma saker. Ta alltid anteckningar om ens de enklaste vardagen uppgifter och saker schema i, om det behövs. Begränsa din distraktioner och förblir så fokuserad som möjligt.

Previous:nothing Next:hög risk ålder för graviditet

Relaterade artiklar


 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • steroider för astma hos barn
 • barnastma information
 • hög risk ålder för graviditet
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • svår astma hos barn
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • Essure förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com