hjälp med att få motivation att leva hälsosamt

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-22
De flesta människor vill äta rätt, få mycket motion, sova gott och njuta av livslängd och välbefinnande att leva hälsosamt har att erbjuda. Men det kan vara särskilt svårt att ändra dina vanor och livsstil, och det kan vara ännu svårare att hålla uppe motivationen som krävs för att stanna på rätt spår. Trots dessa kamper, leva hälsosamt är ytterst värt det och det finns en antal resurser ute för att hålla dig motiverad

vänner och familj

Dina vänner och familj vill att du ska leva ett långt och lyckligt liv. Enligt en artikel på Salance. com, de mest effektiva drivkraft att glömma dåliga vanor och sunda vanor är att komma ihåg att du ändrar ditt liv till förmån din familj och vänner. Artikeln heter "Om att hitta motivation att förbli frisk," och det var postat till platsen av Dr Michael Chong den 11 juni 2008. Chong föreslår att du gör en lista över de tre viktigaste personer i ditt liv, och berätta att du kommer att göra små förändringar i dina vanor att leva hälsosamt. Berätta för dem också att du kommer att behöva deras uppmuntran, och som i slutändan du gör dessa livsstilsförändringar för att du vill finnas där för dem.

Du kan också uppmuntra din familj och vänner att byta med dig. Även du kan aldrig tvinga någon att ändra, göra datum med betydande andra eller nära vänner att ta sköna ännu friska promenader regelbundet, eller att skära ned på röka eller dricka. Att involvera andra i din livsstilsförändringar ger dig en större känsla av ansvar och motivation, om andra förväntar sig något av dig, du är mindre benägna att göra dem besvikna.

Hälsa Positiv Media

Ett annat bra sätt att motivera sig att leva hälsosamt är att omge dig med positiva bilder, ljud, musik och känslor. Inse att du inte är den första personen (inte heller kommer du att bli den sista) som har svårigheter att göra hälsosamma livsstilsval. Om du måste titta på tv, titta på program om hälsa och hälsorelaterade frågor och programplanering om fördelarna med en sund livsstil. Placera affirmationer och påminnelser om varför du gör hälsosamma förändringar på de platser där du kan glida upp. Till exempel, om du ofta raka spåret till snabbmat efter jobbet eller skolan, hålla en tryckt anteckning om att undvika snabbmat någonstans med tanke på instrumentpanelen. Lyssna till självhjälp cd-skivor och ljudböcker som diskutera och främja en sund livsstil. Du kan även lyssna på låtar hypnos ljud medan du sover som subtilt uppmuntra dig att fortsätta leva hälsosamt. Se avsnittet Resurser i slutet av denna artikel på ställen att ladda ner hypnos ljud.

Uppsatta mål

Den kanske viktigaste aspekten av att få motiverade att leva hälsosamt är att sätta realistiska mål. Leva hälsosamt betyder inte att du kommer att förlora 40 pounds i två dagar. Det betyder att du sätter rimliga mål och göra en plan för att utföra dem under en rimlig tidsperiod. Om du upptäcker att du behöver hjälp med att ställa rimliga mål, tala med en vän, familjemedlem, andlig vägledare eller ledare, eller kurator. Leva hälsosamt är en livsstil, vilket betyder att det kommer att kräva varenda aspekt av ditt liv att förändras. Detta kan vara en svår och till och med skrämmande uppgift, så ha tålamod med dig själv och kom ihåg att söka hjälp när du behöver det.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till prostatacancer infektion?

Relaterade artiklar


 • svår astma hos barn
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • tecken på astma hos spädbarn
 • rättsmedel för att bota ödem
 • hur man förebygger astma hos barn
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • tecken på graviditet blixten
 • hem rättsmedel för huvudet löss
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com