hur är astma utlöses?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-02
Astma är en kronisk lungsjukdom som drabbar miljontals människor. Vanligaste diagnostiserade under tidig barndom, orsaker astmasymtom av hosta, väsande andning, tryck över bröstet och andnöd. Under en akut attack, luftvägar till lungorna blir irriterade vissa triggers. Luftvägarna börja svälla till försvar för triggers, leder till minskad luftflöde och syresättning till lungorna.
Medicinering
beställts av en läkare kommer att hjälpa lindra symptomen. Men utlöser förebyggande av som kan orsaka en attack är bästa försvar.

Den vanligaste utlösande faktorer till astmatiker är cigarettrökning, mögel, damm och kvalster, sällskapsdjur ilska och ansträngande motion.

cigarettrökning

En person med astma som inte röker kommer att fortfarande behovet av att undvika passiv rökning i närheten. För att förhindra en attack, bör rökning vara utomhus och aldrig i hemmet eller bilen.

Mold

Värme och fukt kan orsaka mögel i ett hem. Använda avfuktare eller luftkonditionering kan avsevärt minska förekomsten av fukt i luften som kan orsaka mögel. Kontrollera hus för vattenläckor omkring VVS och källare där mögel kan förbli oupptäckt.

Damm och dammkvalster

Dammkvalster är mikroskopiska varelser som älskar att leva i varma, fuktiga platser. Dessa varelser trivs på platser där människor och djur lever. Med damm och dammkvalster i ett hem innebär inte att ett hus är smutsigt. Normal, även överdriven städning kan inte bli ett hem av dessa allergener, men det finns sätt att minska effekterna. Avfuktare kan bidra till att minska fukt koncentration i hemmet. Madrasser och kuddar bör vara omslutna med allergivänliga täcker. Tvätta alla lakan minst en gång i veckan med varmt vatten. Installera HEPA-filter i värmesystemet eller luftrenare i sovrummen om möjligt. Byt luftfilter var tredje månad eller under årstiderna. Tvätta barns uppstoppade djur en gång i veckan med hett vatten. Om det inte går att tvätta, uppstoppade djur plats eller små filtar i en plastpåse och förvara i frysen över natten, minst en gång i veckan. Rengör hemma när astma är borta. Om en rengöring som lider av astma, klädd i en N95 filter ansiktsmask medan damma, dammsuga, eller svepande ska minska risken för en attack.

Sällskapsdjur ilska

Människor som astma inte är allergisk mot husdjur päls men ilska och olja från djurets hud. För att förhindra en attack, hålla husdjur utanför så mycket som möjligt. Håll husdjur av sovrum och off möbler. Om individen med astma har svåra attacker på grund av sällskapsdjur ilska, den bästa lösningen är att flytta djuret till ett nytt hem.

Ansträngande aktiviteter

Astmatiker kan tro att de är oförmögna att utöva. Men med en läkare tillstånd fysisk aktivitet kan uppnås. Astmatiker kan samtala rätt träningsprogram med sin läkare börjar med en lång uppvärmning session följt av lågaktivt aerob aktivitet. Promenader och simning är utmärkta val när du startar ett träningsprogram. Astmatiker måste beakta borta från miljömässigt förorenade områden och extrema temperaturförhållanden vid fysisk activity. Triggers skiljer sig från en person till nästa, så att veta vad som utlöser påverka dig eller någon du älskar med astma gör all skillnad i att leva ett hälsosamt, lyckligt liv.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på astma baby

Relaterade artiklar


 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • barnastma information
 • tecken på astma hos spädbarn
 • hur är astma utlöses?
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • tecken på astma hos nyfödda
 • svår astma hos barn
 • tecken och symtom på astma baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com