hur man rengör öronen med mineralolja

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-16
Öronvax skyddar innerörat genom att fånga bakterier, damm och andra främmande partiklar innan de når trumhinnan och orsaka skada. Även utan behandling, finner öronvax i allmänhet sin väg ut ur örat, där det faller ut på egen hand. Hos vissa personer kan öronen för stark vax, vilket leder till en ansamling och härdning som kan blockera hörselgången och störa hörsel. I dessa fall är det möjligt att lossa vax och rengör öronen med mineralolja

Du behöver:.
Mineralolja
. Pipett.
Pappershanddukar.
Sköljblåsa.


1.
Watch för symptom på en blockerad hörselgången, och endast ta bort vax som orsakar obehag eller hörselproblem. Symtom på en vax blockering inkluderar öronvärk, ringande eller andra ljud i örat, en känsla av tryck eller en förnimmelse att örat är inkopplad, och delvis nedsatt hörsel.
2.
Värm en tesked av mineralolja till kroppstemperatur. Placering mineralolja eller annan vätska i örat det är kallare eller varmare över din kropp kan orsaka svår yrsel och svindel.
3.
Luta huvudet åt ena sidan, med den blockerade örat uppåt. Dra försiktigt ner och ut på den yttre delen av örat för att öppna upp i hörselgången.
4.
Använd en pipett för att placera tre droppar mineralolja i ditt öra, ett i gången. Placera örat pipetten alldeles vid kanten av hörselgången vid administrering av droppar. Fortsätt att hålla huvudet i denna position i flera minuter.
5.
Håll en pappershandduk över det behandlade örat efter att ha återvänt huvudet till normal position. Den pappershandduk kommer fånga några mineralolja eller vax som kan läcka ut. Detta är viktigt att skydda dina kläder.
6.
Place droppar mineralolja i örat på morgonen och en gång innan sängen. Detta bör fortsätta i fyra dagar till en vecka.
7.
Använd en glödlampa spruta fylld med ljummet vatten för att spola hörselgången efter flera dagars behandling med mineralolja. Undvik att tvinga in vatten i örat för att undvika att skada dina trumhinnan.
8.
Torka öronen noga efter rengöring dem. Du kan placera ett par droppar tvättsprit till den behandlade örat för att torka ut över kanalen och förhindra tillväxt av bakterier. Om du får svår smärta efter att ha använt alkohol, betyder det sannolikt en perforerad eller punkterad trumhinna. Sök medicinsk hjälp.
9.
Besök din läkare för ett öra och hörsel tentamen om du upplever smärta, flytningar, eller måttlig till fullständig hörselnedsättning. Du kanske har ett problem som kräver läkarvård.

Tips och varningar


 • Placera aldrig några föremål i hörselgången för att rengöra öronen. Q-tips och andra objekt kan punktera hörselgången, vilket resulterar i permanent skada, infektion eller svår smärta.


 • Previous:nothing Next:Essure förfaranden

  Relaterade artiklar


 • passiv rökning och astma hos barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • hur man rengör öronen med mineralolja
 • hur man förebygger astma hos barn
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • barnastma näring
 • tecken på graviditet blixten
 • hur är astma utlöses?
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com