inhalator anordningar för astma hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-05-08
Om 1out av 10 barn i USA har astma, enligt Barn astma i Amerika, och många lider ofta av astma attacker. Tyvärr kan vissa barn lida för att de använder produkter som är olämpliga för deras tillstånd och ålder. Med detta i åtanke, här är de senaste nyheterna om vilka inhalator enheter är mest lämpliga för ditt barns åldersgrupp

Vad är astma Astma är en kronisk lunginflammation som orsakar luftvägarna trängre. Under en astmaattack, musklerna i luftrören smala ytterligare, och luftvägarna hetsa och svälla.

Astma Anordningar för spädbarn och barn under fyra

För spädbarn och barn under fyra års ålder, en trycksatt aerosol inhalator med en distans är ett effektivt sätt att administrera läkemedel mot astma.

tryckbehållare inhalatorer (eller helt enkelt "inhalatorer") är behållare med flytande medicin. När kapseln är nedtryckt, släpper medicin in i patientens mun. Distanserna (kallas ibland aerosol-anläggning kammare) är plast-eller metallrör som fördröjer leveransen av medicinering från en inhalator, hjälpa den att nå omogna lungor lättare. Distanser också bidra till att minska mängden läkemedel som når barnets mun, minskar risken att jäst infektioner.

Ofta är en nebulisatorn används istället för eller som komplement till en distans och inhalator. En nebulisatorn blir flytande mediciner till en dimma som är lätt att andas in. Vanligtvis bebisar andas denna dimma genom en ansiktsmask.

Enheter för barn fyra till åtta

För unga barn i skolåldern, är trycksatta inhalatorer med distanser fortfarande ofta används. Dessutom kan pulverinhalatorer (DPIs) användas. DPIs är ofta i form av en kapsel som är placerad inuti en inhalator, inhalatorn placeras sedan in i munnen, och barnet andas in djupt och sedan håller andan i ca 10 sekunder. Dessa kan vara besvärande för vissa små barn, för om patienten inte andas in kraftigt, inte pulvret inte brytas ner till tillräckligt små partiklar att effektivt behandla barnet.

Ibland en enastående aktiveras inhalatorn används också för barn i denna åldersgrupp. Dessa spraya en dos av medicin när patienten börjar andas in, och dessa kan arbeta mer effektivt än DPIs för barn med lägre lungkapacitet

Anordningar för barn äldre än åtta

För äldre barn, alla typer av enheter till nytta för. behandling av barn är lämpliga, beroende på patientens behov. Detta inkluderar torr-pulver inhalatorer, tryckbehållare inhalatorer eller trycksatt aerosol inhalatorer med en distans och andning-manövrerad inhalatorer.

Betydelsen av rätt enhet

Enligt Barn astma i Amerika, barn missar 21 miljoner skoldagar eftersom deras astma inte är välkontrollerad. Ett av 10 barn missade mer än två veckor i skolan på grund av sin astma, och över en tredjedel av föräldrarna missat arbete att hjälpa sina astmatiska barn. Med tanke på de potentiellt allvarliga karaktär dåligt kontrollerad astma är det viktigt för föräldrar att arbeta med läkare att hitta de bästa inhalatorn anordningar för sina barn.

Previous:nothing Next:barnastma näring

Relaterade artiklar


 • naturliga astma behandlingar för barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • barnastma näring
 • astma inom jordbruket
 • barnastma information
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • tecken och symtom på astma baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com