om sura uppstötningar och astma hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-05
Många vuxna har upplevt smärta och obehag av halsbränna. Men visste du att ditt barn kan också uppleva detta tillstånd? Och om han eller hon har astma, halsbränna medicinskt kallas gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) kan förvärra symtom på astma. Av denna anledning är det viktigt att avgöra om GERD är närvarande och utlöser ditt barns astma bloss

Vad är refluxsjukdom?

När ditt barn äter, förblir syra som proverna hans mat oftast i magen. Syran hålls i magen med en ventil i botten av matstrupen (maten slang från munnen till magsäcken). Men när denna ventil inte fungerar egendom, syra från magsäcken kan backa upp i espophagus orsakar symptom på GERD och kan irritera ditt barns luftvägar.

Hur fungerar GERD orsaka astma Symtom inträffa?

Astma kan orsaka väsande andning, andfåddhet, tryck över bröstet eller en kronisk hosta (hosta-variant astma). Om GERD är närvarande kan den syra som backar upp i matstrupen orsakar rök komma in i lungorna och irriterar nervändar i luftvägarna, och ett frigörande astma flare-up. Vuxna med astma och GERD kan uppleva samma symptom. Mer än 75 procent av personer med astma har GERD, och dubbelt så många personer med astma har GERD än de människor som inte har astma. Så GERD är en vanlig utlösande av astma-flare ups i både barn och vuxna. När GERD behandlas, i de flesta fall kommer astma facklor minska.

hur vet du om ditt barn har refluxsjukdom?

De flesta barn inte inser när GERD är närvarande och kan inte säga vad de känner. Så det är upp till dig att ägna stor uppmärksamhet åt ditt barns symptom. En indikation på att ditt barn med astma upplever refluxsjukdom kan vara en heshet i rösten eller hosta som kvarstår efter att ha ätit. Din läkare kan föreslå en rad test eller försök medicin för att avgöra om GERD finns. Detta kan inkludera röntgen och andra diagnostiska tester för att undersöka magen och att bedöma mängden syra som backar upp i matstrupen. Din läkare kan misstänka GERD som ett problem om ditt barn upplever astmasymtom efter att ha ätit en måltid, efter att ha legat nere eller om astmasymtomen inte minska när du använder receptbelagda läkemedel.

Läkemedel Barnets läkare kan föreslå att GERD

Din Läkaren kan föreslå ditt barn tar Mylicon eller Gaviscon att minska gas i magen eller antacida som Maalox eller Mylantin, histamin-blockerare såsom Pepcid eller Zantac, eller protonpumpshämmare som Nexium, Prilosec eller Prevacid. Dessa har alla visat sig vara effektiva och säkra när de används så som föreskrivs av ditt barns läkare.

Några enkla saker du kan göra för att hjälpa barn med astma och GERD

Försök att hålla ett astma-symptom dagbok och notera vad symtom ditt barn upplever, speciellt efter att ha ätit. Att hålla en matdagbok kan också bidra till att avgöra om vissa livsmedel orsakar GERD förekomma. Höj huvudet av ditt barns säng för att hålla syra innehållet rinner tillbaka upp i matstrupen, och försöka hålla ditt barn upprätt under två timmar efter maten. Också ge ditt barn mindre och tätare måltider snarare än stora som kommer att fylla magen och sätta press på magen ventil som håller sura innehållet i magsäcken. Och följ alltid astma-förvaltningsplanen och medicin plan ordinerats av ditt barns läkare.

Previous:nothing Next:astma ansträngningsutlöst symtom

Relaterade artiklar


 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • tecken på astma hos spädbarn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • barnastma information
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • tecken på astma hos nyfödda
 • tecken och symtom på astma baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com