rådgivning metoder för misshandlade kvinnor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-10
Våld i hemmet är en allvarlig fråga som kan leda till permanenta skador för både den misshandlade kvinnan och eventuella barn som kan vara inblandade också. Enligt den nationella koalitionen mot våld i hemmet, en i allt fyra kvinnor upplever våld i hemmet. Ca 1,3 miljoner kvinnor misshandlade av sin partner varje år. Män misshandlas mer sällan än kvinnor och utgör endast 15 procent av den totala missbruk ärenden. Barn som bevittnar våld mellan föräldrarna är dubbelt så stor risk att begå familjevåld som vuxna. Behandling med våldsutsatta kvinnor måste hanteras varsamt och medvetet

Medvetenhet

Terapi måste innehålla öka medvetenheten så att kvinnor vet att de beteenden som begåtts mot dem är fel. Ofta misshandlade kvinnor är inte medvetna om att missbruket de står inför är utöver det vanliga eller olämpligt. Batterers kan göra anspråk på att vara ångerfull efter en attack eller föra presenter och be om förlåtelse. Kvinnor måste lära sig att dessa beteenden inte utgör en sund relation.

Tecken

Kvinnor måste lära sig att känna igen tecken på missbruk. Ditt ex kan ha extremt höga förväntningar på kvinnan, krävande nära perfektion i alla lägen. Han kan bli svartsjuk och vill veta när en kvinna är på väg och vem hon är med när hon lämnar huset. Han kan sätta press på sin partner att göra saker hon inte är bekväm med och isolera henne från omvärlden. Var och en av dessa beteenden kan vara röda flaggor för kvinnan att hon är i ett våldsamt förhållande.

Safety Plan

Terapeuten kommer att behöva hjälpa misshandlade kvinnan utarbeta en säkerhetsplan om hon beslutar att lämna sin missbrukande partner. Detta kommer att innefatta planerar en ut utrymningsväg i hem och se till att barnen är medvetna om den också. Hon måste tänka på ett säkert ställe att gå när hon flyr där hennes partner inte kommer att kunna skada henne. Hon måste också packa en väska med alla nödvändiga dokument för hennes familj så som pass, födelsebevis och medicinska journaler och lägga den någonstans hon kan ta det snabbt. Kvinnan ska anmäla grannar att ringa polisen om de ser att förövaren vid hennes hus. Mammor måste se till sina barn är medvetna om eventuella planer som görs och att de vet att ringa 911 i händelse av en nödsituation.

Effekter

Kvinnor som misshandlas kan stå inför en mängd olika psykiska effekter till följd av missbruket. De kan drabbas av depression eller ångest. Panikattacker kan slå som en följd av att behöva "gå på äggskal" när ditt ex ligger i närheten. Posttraumatiskt stressyndrom kan uppstå efter fysiska angrepp och uthärda även efter det att kvinnan har lämnat missbruk relationer. Att hon får fortsätta att ha mardrömmar och vara rädd när hon är ensam i det offentliga eller på natten. Kvinnor kan också ta till missbruk som ett sätt att hantera. En av dessa co-förekommer frågor också behöva behandlas under en behandling.

Therapy

Olika former av terapi är till hjälp för kvinnor som utsatts för övergrepp. Gruppterapi kommer att tillåta kvinnor att få kommentarer om hur de förhåller sig till andra. Detta kan kasta ljus på beteenden och personlighetsdrag som ledde till att kvinnor att attraheras av en förövare att börja med. Individualterapi är också nödvändigt så att kvinnor kan sörja de krossade förhoppningar de har. Psykodynamisk och Familj Systems terapi kan användas för att undersöka kvinnans barndom och familjebakgrund. Familjeterapi kan också vara till hjälp för mödrar och barn att lista ut hur man ska gå vidare. Stödgrupper och medicinering kan behövas som komplement till behandlingen processen.

Previous:nothing Next:tecken på graviditet blixten

Relaterade artiklar


 • astma inom jordbruket
 • tecken på astma hos spädbarn
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • steroider för astma hos barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • tecken på graviditet blixten
 • hur är astma utlöses?
 • hur man förebygger astma hos barn
 • tecken och symtom på astma baby
 • inhalator anordningar för astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com