spädbarn Staph infektioner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-29
Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Staph infektioner är en av de vanligaste orsakerna till hudinfektioner i USA. Men liknar i Staph infektioner som vuxna utvecklar, spädbarn Staph infektioner nuvarande särskilda överväganden som du bör vara medveten om som förälder för att bäst skydda ditt barns hälsa

Fakta

Officiellt kallas Staphylococcus aureus, är Staph en bakterie som ofta finns på en frisk person hud eller näsa. Statistik från CDC tyder på att denna grodden bosatt i näsan på upp till 30 procent av friska individer utan att orsaka dem att utveckla en infektion, ett tillstånd som kallas kolonisering. Vanligtvis stafylokockbakterier orsaka mindre hudinfektioner hos spädbarn, men Staph kan också orsaka andra allvarliga hälsorisker, inklusive sår, infektioner blod, urinvägsinfektioner och lunginflammation.

Typer

Spädbarn kan utveckla två huvudtyper av Staph infektioner: sådana som orsakas av regelbunden Staph och de som orsakas av methocillin-resistenta Staphylococcus aureus (MRSA). Regelbundna Staph infektioner orsakas av stafylokockbakterier som kan behandlas med de flesta typer av antibiotika. CDC anger att MRSA infektioner orsakas av sorter av Staph som utvecklat en resistens mot betalaktamantibiotika, en grupp av ofta använda antibiotika som innehåller meticillin, penicillin och amoxicillin. Enligt Mayo Clinic, nära 50 procent av stafylokockbakterier ligger på sjukhus är resistenta mot meticillin.

Symtom

Även Staph infektioner variera i svårighetsgrad och kan påverka barn på olika sätt, den vanligaste typen av symptom som åtfölja spädbarn Staph infektioner är hud-relaterade, inklusive kokar, impetigo och skållade hud syndrom. Röd eller svullen kokar fylld med pus kan utvecklas var som helst på en babys kropp men inträffar oftast under armarna eller på rumpan. Impetigo, en smittsam utslag av crusty, vätskefyllda blåsor, kan förekomma runt barnets näsa och mun. Mayo Clinic sägs att nyfödda kan också visa tecken på skållade hud syndrom, ett tillstånd som kännetecknas av hudutslag, feber och blåsor som skal för att visa utseendet på skållade huden.

Diagnos och behandling

Om du misstänker att ditt barn har utvecklat en Staph infektioner, ordna ett möte med ditt barns barnläkare för diagnos. Vanligtvis kommer ditt barns läkare ta ett vävnadsprov eller samla nasal vätskor för att kontrollera förekomsten av stafylokockbakterier. När ditt barn har diagnostiserats med en Staph infektion kommer läkaren att avgöra vilken typ av Staph infektioner som orsakar problemet i syfte att välja den mest lämpliga antibiotika för behandling. Följ doktorns anvisningar exakt när den lämnar ditt barn medicinen i syfte att undanröja de Staph infektion helt.

Förebyggande /Lösning

god hygien är nyckeln till att förebygga spädbarn Staph infektioner. Tvätta händerna och hålla bebisens kropp ren minska sannolikheten för att dessa bakterier kommer att invadera din lilla kropp. Försök att undvika att använda förändrade stationer i offentliga toaletter, eller sanera och täck dem innan om ditt spädbarn ned, detta kan sänka ditt barns chanser att få ett Staph infektion från en smittad barn som använde den föränderliga stationen. Slutligen, tvätta personliga saker såsom handdukar och lakan regelbundet med varmt vatten och rengöringsmedel, och hålla din egen sår och ditt barns nedskärningar täckt med ett sterilt förband tills läkt.

Previous:nothing Next:massage för män

Relaterade artiklar


 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • tecken på astma hos nyfödda
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • steroider för astma hos barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • hög risk ålder för graviditet
 • svår astma hos barn
 • tecken på graviditet blixten
 • astma inom jordbruket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com