stämningsstabiliserande hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-12
"Stämningsstabiliserande" är en bred term för läkemedel som hjälper till att kontrollera mani och depression, men de flesta är faktiskt bara effektivt för mani och visar få tecken på att kontrollera depression. Stämningsstabiliserande ofta skrivs ut till barn med bipolär sjukdom

Vad är Mania?

Mania kännetecknas av impulsiva, nyckfulla beteende, tankeflykt, förhöjda eller upprörd stämning, dåligt omdöme, sömnstörningar och känslor av storhet eller oövervinnerlig.

roll stämningsstabiliserande

Personer med bipolär sjukdom har perioder av mani och perioder av depression. Stämningsstabiliserande "jämna ut" ditt humör genom att minska mani

Research

Mycket lite forskning har gjorts på läkemedel för barn med bipolär sjukdom. I själva verket var barndom humörsstörningar först erkände i DSM IV --- den psykiska hälso-och sjukvårdspersonal "diagnostikhandboken --- fram till 1994. Ändå har läkarna uppgav goda resultat vid behandling av juvenil bipolära patienter med affektiva störningar.

Litium

Litium var det första läkemedlet som godkänts för att kontrollera symtomen vid bipolär sjukdom. Det är det enda läkemedlet visat sig lindra både maniska och depressiva symtom och har varit en mycket effektivare behandling för bipolär vuxna sedan 1970-talet. Det har visat sig effektiv i att förebygga självmord hos bipolära patienterna.

Anti-krampframkallande

Vissa anti-krampframkallande är effektivt för att kontrollera mani, och kallas ofta stämningsstabiliserande. Dessa inkluderar valproat, karbamazepin, gabapentin och lamotrigin.

biverkningar

Biverkningar av stämningsstabiliserande illamående, utslag, yrsel, sömn och störningar aptit, muntorrhet, ökad törst och urinering, viktökning och skakningar. Barnets läkare bör övervaka honom noga för dessa och andra möjliga biverkningar. De kan försvinna efter några månader.

Previous:nothing Next:hur kan en enda kvinna blir gravid?

Relaterade artiklar


 • barnastma information
 • steroider för astma hos barn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • tecken på astma hos nyfödda
 • passiv rökning och astma hos barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • barnastma näring
 • inhalator anordningar för astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com