steroider för astma hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-03
Om ditt barn är väsande andning, kan man undra om hon har astma. Tyvärr kan det vara svårt att få en fast diagnos från läkare-men du vill att dina barn får oavsett behandling han behöver. Här är vad du behöver veta medan du och din barnläkare försöka bestämma vad som är bäst för ditt barn

Symtom

Astma är en kronisk lung problem som sväller och stramar luftvägarna och producerar överflödigt slem. Symtomen inkluderar väsande andning, hosta, andnöd eller andas, och tryck över bröstet. I ett spädbarn, kan du märka fackling näsborrar ökade en blåaktig nyans kring hans läppar, och kollaps i magen medan du andas. Hosta (ofta blir värre på natten) kan vara det enda symtom vid lindrig astma.

Diagnos

Astma är notoriskt svårt att diagnostisera hos barn över 5 år eller yngre. För äldre barn och vuxna, är ett lungfunktionstest ges normalt där patienten tar ett djupt andetag och blåser ut i ett mätinstrument. Detta är dock inte möjligt med spädbarn och små barn.

Andra villkor kan ge symtom som liknar astma. Till exempel om ett barn har en luftvägsinfektion, kan hennes redan små luftvägarna blir svullna och fulla av slem (de två viktigaste symptomen på astma) mycket lättare än en vuxens eller äldre barnet skulle.

Andra sjukdomar med Astma Symtom

Förutom luftvägsinfektioner, bronkiolit, kors, och RS-virus (RSV) kan producera astmaliknande symptom, men oftast med feber. (Bebisar som utvecklar dessa sjukdomar kan också vara mer benägna att utveckla astma senare i livet. ) Mer sällan, cystisk fibros kan orsaka väsande, liksom många andra symptom, och prematura barn med otillräckligt utvecklad organ får också kikna.

Behandling

Läkaren brukar försöka att utesluta andra orsaker till barnets symtom men kan börja behandling för astma att vara på den säkra sidan. Den vanligaste behandlingen för astma är en inhalerad bronkdilaterare. Detta kan ges via en syre-mask liknande anordning, eller som en vätska.

Om ditt barns astma är svår, en kortikosteroid (även kallad en steroid, men skiljer sig från den typ av steroider som idrottare använder för att förbättra prestandan) piller kan ges för upp till 5 dagar. Dock kan dessa endast fattas av småbarn-inte spädbarn.

Om ditt barn behöver ofta bronkdilaterande behandling, eller är ett barn i behov av steroidbehandling, kommer hans läkare satte honom på ett långsiktigt förebyggande medicinering som minskar behovet av täta inhalator behandlingar. För barn, cromolyn natrium och-för svårare fall-inhalationssteroider ges ofta dagligen.

Ibland drog montelukast (som inte är en steroid och är mer känd som en allergi medicin) kan vidtas för att minska luftvägarnas och lunginflammation hos barn över 2.

Biverkningar av anabola steroider

Steroider är inflammationshämmande läkemedel och mest är konstgjorda versioner av kortison, som produceras naturligt i våra kroppar. De fungerar genom att minska svullnad i luftvägarna.

Steroid behandlingar för astma i allmänhet anses säkra när de används i ordinerats. Men långsiktiga biverkningar är möjligt, bland annat svampinfektioner (även kallad trast, vilket är vanligt om munnen inte sköljs efter att ha tagit steroider mediciner), heshet, viktökning (på grund av ökad aptit), illamående eller hjärtklappning och agitation eller hyperaktivitet. Många av symtomen kan behandlas helt enkelt genom att sänka dosen av medicinen.

Även en studie tyder steroider inte fungerar bra för barn, behöver mer forskning göras på detta område, och barnläkare fortsätter att använda steroider för de värsta fallen av astma.

Några oroa lång tids användning av steroider kan hämma ett barns tillväxt och skada hennes bentäthet och vetenskapliga studier finns för att stödja eller motbevisa detta påstående. En studie visade att ett barn kan växa långsammare under sitt första år för att använda steroider vid astma, men fortsatte steroider inte kommer att göra honom en kortare vuxen. Ändå är bevisen fortfarande inte anses fast på vardera sida.

Previous:nothing Next:hur är astma utlöses?

Relaterade artiklar


 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • tecken på astma hos nyfödda
 • hur man förebygger astma hos barn
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • svår astma hos barn
 • steroider för astma hos barn
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • barnastma information
 • tecken och symtom på astma baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com