tecken på graviditet blixten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-09
Lightening, en del av kroppens förberedelse för arbete, uppstår när fostret ner i bäckenet i slutet av graviditeten och är ibland kallas engagemang eller som baby "släppa". Den kan inte användas som prediktor för när en kvinna ska föda, men eftersom det sker vid olika tidpunkter i olika kvinnor och en del kvinnor kanske inte märker det som händer på alla

Tidsplan

Lightening kan hända upp till fyra veckor innan förlossningen startar. Hos kvinnor med tidigare graviditeter, kan lättar förekommer inte förrän arbetskraft börjar. Om du tror att du har haft belysning, särskilt om du känner bäcken tryck, men din förfallodag mer än fyra veckor bort, ring din läkare så att du kan kontrolleras för tidig förlossning (referenser 1).

Tecken

Lightening fått sitt namn från en känsla av lätthet eller lättnad som många kvinnor upplever när det har uppstått (referenser 3). Med barnet flyttar längre från bröstkorgen och lägre i bäckenet, kanske du kan andas lättare och ta djupare andetag, äter mer på en gång utan att känna alltför full och hitta lindring av halsbränna (referenser ett). Du skulle kanske även märker mer utrymme mellan dina bröst och livmoder (referenser 2) eller en förändring i form eller utseende på din bebis mage.

Obehag

Efter läktring inträffar, kan du uppleva ett ökat tryck i bäckenet, obehag när hon gick, och behovet av att urinera oftare som barnet pressar ner på blåsan (referenser 2). Många kvinnor uppger att de känner som om de är vaggande när de går (referenser 1) eller att barnet kan ramla ut vilken minut som helst, tack vare ytterligare tryck på ändtarmen (referenser 3). Däremot är det möjligt att uppleva ljusare utan att ha några symtom eller ens veta om en förändring har skett.

Relief

Även belysning kan lindra vissa av dina minst favorit graviditet symptom, kan det också införa nya. Om du upplever en stor del av bäcken obehag efter belysning inträffar, försök liggande med en kudde under höfterna eller utför bäcken lutar, vara aktiv med simning snarare än att gå för att minska trycket i bäckenet

Överväganden

Don. inte vara oroad om du närmar din förfallodagen och du fortfarande inte tror att ditt barn har sjunkit i bäckenet. Det betyder inte nödvändigtvis arbete är fortfarande veckor kvar eftersom det sker olika i varje graviditet och det finns inget sätt att förutsäga när det kommer att ske. Lightening kan ske gradvis, utan att du märker, eller det kan uppstå under loppet av en dag (referenser 2).

Previous:nothing Next:inhalator anordningar för astma hos barn

Relaterade artiklar


 • astma inom jordbruket
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • tecken och symtom på astma baby
 • hur är astma utlöses?
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • tecken på graviditet blixten
 • barnastma näring
 • steroider för astma hos barn
 • tecken på astma hos nyfödda
 • passiv rökning och astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com