vad är bio feedback?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-24
Biofeedback är en teknik där patienter tränar för att förbättra sin hälsa genom att försöka kontrollera fysiska interna processer som vanligen förekommer ofrivilligt. Dessa processer omfattar blodtryck, hjärtfrekvens, hudens temperatur och muskelspänningar. Särskild biofeedback maskiner används för att mäta den interna verksamheten av en patient, och informationen visas på en skärm. Läkare administrerar behandlingen lära patienterna hur man kontrollerar dessa "ofrivilliga" interna verksamhet främst genom koncentration och avslappning.

Historia

Ordet "biofeedback" utvecklades i slutet av 1960 för att beskriva experimentell forskning som syftade till att utbilda personer hur du kan ändra hjärnans aktivitet och andra ofrivilliga processer. Enligt PyschoTherapy. com, på den tiden, många vetenskapsmän trodde att genom att bemästra biofeedback, skulle kommande generationer kunna själva kommer till stånd mer intelligenta och kreativa. De tyckte också läkemedelsbehandling skulle bli föråldrade över tiden, eftersom fler och fler människor fick möjlighet att "tänka" sig friskare. Medan dessa förhoppningar anses orealistiskt i dag, har vetenskapen visat att det finns en utsträckning som människor kan styra interna processer

Så fungerar det

Den exakta mekanismen genom vilken biofeedback fungerar är okänt. De flesta forskare tror att avslappning är en integrerad del. Enligt PsychoTherapy. com, stressiga situationer utlöser svar från det sympatiska nervsystemet, som sedan förbereder våra kroppar för nödsituationer. Våra kroppar gör detta av upphandlande blodkärlen, ökar puls och blodtryck, dilating eleverna, släppa svett och bromsa gastrointestinala processer. Biofeedback är tänkt att fungera genom att lära patienterna att ändra dessa fysiska reaktioner på stress genom avslappning.

Everyday Biofeedback

De flesta människor har använt biofeedback någon gång i sitt liv. Vanliga metoder är att använda en termometer för att mäta kroppstemperatur och väger dig själv på en skala. Båda processerna ger dig feedback som sedan kan åtgärdas. Om kroppstemperaturen är hög, tyder detta på en feber, rätt skötsel kan sedan användas för att behandla den. Om vikten är hög, motion och bättre kost kan användas för att hjälpa till att sänka den.

Biofeedback Maskiner

Vårdpersonal använda intrikata biofeedback maskiner för att mäta den interna verksamheten. Maskinerna kan vara utformade för elektromyografi (EMG), mätning av muskelspänning, termisk feedback, mätning av hudens temperatur, och neurofeedback (även kallad elektroencefalografi), mätning av hjärnvågor. När patienter är anslutna till biofeedback maskiner, försöker de mentalt för att aktivera en summer eller utlösa en glödlampa blixt genom att ändra en intern verksamhet, t. ex. hjärtfrekvens.

Modern Biofeedback

Vårdpersonal som tillhandahåller biofeedback terapi omfattar psykologer, psykiatriker, tandläkare, sjuksköterskor, invärtesmedicinare och sjukgymnaster. Biofeedback är som används för att behandla ett brett spektrum av förhållanden, inklusive kronisk huvudvärk, matsmältningsproblem, Hög och lågt blodtryck, arytmier, epilepsi, förlamning, oro, depression, förstoppning, diabetes, muskelspasmer, astma och autism.

Previous:nothing Next:snabb behandling av munsår

Relaterade artiklar


 • barnastma information
 • tecken på astma hos spädbarn
 • astma inom jordbruket
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • steroider för astma hos barn
 • tecken och symtom på astma baby
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • svår astma hos barn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • Essure förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com