vad är orsakerna till prostatacancer infektion?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-21
Prostata infektioner (även känd som prostatit) är inflammationer i prostatakörteln. Även om en stor del av prostatit fall har okända orsaker, de som har en känd orsak är associerade med bakterier infektioner. Prostatakörteln är inte en del av urinvägarna, men närheten till det gör urin bakterier en stor faktor i prostatit

The Prostate

Prostatan är en liten, valnöt-formade körtel som kan hittas i början av urinröret. Urinröret är en slang som leder från urinblåsan till utsidan av kroppen och gör att urinen komma till uttryck. Prostatakörteln rullas runt i början av urinröret. Prostatan funktion är inte helt känt, men man tror att dess huvudsakliga funktion är att frigöra näringsämnen vid utlösning.

Prostata Infektioner

När prostatan är koloniserade av bakterier som normalt finns på huden eller i nedre tarmkanalen förekommer prostatit. Prostatit, eller prostata infektion är inflammation eller irritation i prostatakörteln. Prostatan är en del av reproduktionen systemet, men på grund av sin närhet till urinröret, prostatit symptomen ofta visar sig i urinen. Du kan ha en ökning av behov av att urinera eller problem som producerar normal mängd urin. När du kissar, kan du känna smärta eller brännande. Du kan också uppleva smärta medan utlösning om du har prostatit.

Obehandlade Uretrit

Ett av de vanligaste orsakerna till prostatit är obehandlad uretrit. Uretrit är en infektion eller inflammation i urinröret. Bakterier koloniserar urinröret, ansluta sig till urin foder och irritation strukturen. De reproducera också och växer, sprider sig till andra strukturer runt urinröret. Prostatakörteln ligger så nära urinröret att bakterier kan finna sin väg till prostatakörteln och börja smitta det också.

Blockerad urinflöde

Urin är en blandning av restprodukter från blodbanan som njurarna har filtreras. Som en restprodukt, måste urinen avlägsnas från kroppen i god tid fråga för att undvika komplikationer. Varje form av stopp i urinvägarna kan förhindra urin från att uttryckas. När den inte är uttryckt, kan det bli en grogrund för bakterier och uppmuntra infektion, inklusive prostatit. Njursten, stenar urinblåsan och urinvägarna orgel alla kan orsaka stopp i urinvägarna och därmed orsaka prostatit.

Infekterade Urin

Ett annat sätt för bakterier att nå prostatakörteln och orsaka prostatit är genom infekterat urin. I en frisk människa, är urin sterilt. Bakterier i urinen är ett tecken på infektion i urinvägarna, inklusive cystit och pyelonefrit. Någon av de typer av urinvägsinfektioner kan orsaka bakterier i urinen. Eftersom urin lämnar urinblåsan och färdas genom urinröret kan bakterierna i urinen spridas till prostatakörteln och orsaka prostatit.

Previous:nothing Next:rättsmedel för att bota ödem

Relaterade artiklar


 • barnastma näring
 • hem rättsmedel för huvudet löss
 • barnastma information
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • rättsmedel för att bota ödem
 • tecken på astma hos nyfödda
 • tecken på astma hos spädbarn
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com