vad som väntar under en prostata tentamen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-17
Prostata tentor är en normal del av manliga sjukvård. Oavsett om din vårdgivare kontrollerar du ut för förebyggande åtgärder eller om han försöker diagnostisera dina symptom, är en prostata tentamen ett viktigt verktyg för att bestämma din urin-eller reproduktiva hälsa

din prostata

Din prostatakörteln är en liten valnöt-formad orgel som finns längst upp i urinröret, röret genom vilket urin pressas ur kroppen. Som medlem i det reproduktiva systemet, stöd den i reproduktion genom att släppa ett näringsämne för spermier under utlösning. Prostatan växer från puberteten till om ålder tjugo, men också erfarenheter annan tillväxtspurt som du når fyrtiofem. Självklart är prostatakörteln bara finns hos män.

Skälen för en prostata testet

Prostata tentor är en rutinmässig del av sjukvården för män när de når femtio år gammal. Men om du upplever hälsoproblem, kan din vårdgivare föreslår att du genomgår en även om du inte är femtio år gammal. Ett exempel är svårigheter att urinera. Även om prostatan är inte en del av urinvägarna, sitter den på toppen av urinröret och kan påverka ditt urinering. En annan anledning kan du ha en prostata tentamen är att du har en hög risk för prostatacancer och din vårdgivare vill fånga eventuella avvikelser tidigt.

Rectum testet

En digital rektal examen (DRE) är en fysisk undersökning av prostatakörteln. Din vårdgivare kommer att be dig att stå med fötterna isär och böj lätt framåt. Med hjälp av en kirurgisk handske och lite smörjmedel, kommer din vårdgivare sätter sitt finger i analen på en nedåtgående vinkel. Räkna med att känna något obehag, men ett litet tryck som hans finger in. Din vårdgivare kommer att vänta på din rektal musklerna att slappna av och sedan börja röra sitt finger i en cirkelrörelse. Detta hjälper honom tentamen prostata körtlar "lober och groove.

Andra tester

Beroende på orsaken till din prostata tentamen, kan din vårdgivare också köra några diagnostiska tester. Om din prostata tentamen görs på grund av problem med urinering, kan han också köra en urin-analys eller har en urinodling ökat. Det finns också prostataspecifikt antigen (PSA) test, som är ett blodprov som mäter ett protein som produceras i prostatan. En hög PSA-test kan indikera en förstorad prostata.

Uppföljning

Efter din prostata tentamen, din vårdgivare kommer att tolka resultaten och ge dig råd vidare. Om dina resultat är klart, kan han utföra andra tester för att avgöra vad mer kan orsaka dina symtom. Om han diagnoser du med en urinvägsinfektion eller prostata infektion, kommer han att ge antibiotika för att bota infektionen. En prostatacancer diagnos kommer att leda till en remiss till en urolog, som kan hjälpa dig att förstå din behandling alternativ.

Previous:nothing Next:hur man rengör öronen med mineralolja

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger astma hos barn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • passiv rökning och astma hos barn
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • Essure förfaranden
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • steroider för astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com