Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-04
En mindre mot en oplanerad graviditet många beslut och val att göra, bland annat om att inte informera föräldrarna. Om hon väljer att avsluta sin graviditet, kommer valet av huruvida hennes föräldrar vet om hennes tillstånd bestämmas av staten hon lever i.

Historia

Sedan abort bekräftades som en rättighet 1973 har stater som krävs för att lösa frågan hur de skulle hantera minderåriga kvinnor som vill avsluta sina graviditeter. Den första staten att stifta föräldraengagemang lagar var Massachusetts, som valt att införa föräldrarnas medgivande strax efter rätt abort erkändes.

Typer

Föräldrarnas engagemang lagar ske på två sätt. Det vanligaste är föräldrarnas medgivande, vilket kräver en mindre att få hennes föräldrars eller vårdnadshavares tillstånd innan hon kan få en abort. I de flesta stater, kan detta krav kringgås antingen av en läkare eller rättsväsendet. Den andra formen av föräldraengagemang lagen är föräldrars bekräftelse, vilket kräver att en målsman anmälas inom 24 till 48 timmar före ingreppet. Som med föräldrarnas anmälan, kan detta krav kringgås i de flesta stater.

Geografi

I september 202C föräldrarnas samtycke krävs för en mindre söker abort i 19 stater. I tre stater-Minnesota, Mississippi och North Dakota-båda föräldrarna måste ge sitt medgivande. Föräldrarnas anmälan, men inte samtycke är skyldig i 13 stater. Minderåriga som söker abort i de 15 kvarvarande delstater och District of Columbia är inte skyldiga att ha föräldrarnas samtycke eller föräldrars bekräftelse.

Controversy

Precis som abort själv, föräldrarnas medgivande och föräldraledighet lagar anmälan är en grogrund för kontroverser. Förespråkare för föräldrarnas medgivande och andra föräldrars lagar engagemang, citera föräldrars rättigheter och välfärd för de minderåriga som främsta argument som motiverar behovet av lagarna. Andra argument till förmån för lagarna innehåller religion, säkerhet och eventuella rättsliga frågor, såsom att ett fall av våldtäkt eller våldtäkt mot ljus.

De som motsätter sig föräldrarnas medgivande och andra föräldrars lagar engagemang också citera välfärd för de mindre som den huvudsakliga stötestenen i sina argument. I själva verket argumenten både för och emot föräldrarnas medgivande och föräldrarnas engagemang lagar ofta använder samma faktorer-barnets bästa, säkerhet, eventuella rättsliga frågor och trender abort-men från helt olika perspektiv.

Expert Insight

John Pinkerton, tidigare demokratiska senaten kandidat från Kalifornien och förespråkare av föräldrarnas medgivande och lagar engagemang, konstaterade på sin 1998 kampanjen "Föräldrar måste ge samtycke innan deras barn kan ha hål i öronen eller en tatuering sätta på. Faktum är att i offentliga skolor och på akutmottagningar, måste föräldrarna ge sitt samtycke innan deras barn kan behandlas med så mycket som en aspirin. De flesta väljare håller med om att det är upprörande att låta ett barn att genomgå ett kirurgiskt ingrepp, än mindre en invasiv , oåterkallelig förfarande såsom en abort, utan föräldrarnas anmälan. "

American Academy of Pediatrics har en motsatt uppfattning:" Ungdomar bör starkt uppmuntras att engagera föräldrar och andra betrodda vuxna i beslut om abort, och majoriteten av dem frivilligt göra det. Lagstiftning beordrat föräldraengagemang uppnår inte den avsedda nyttan av att främja familjens kommunikation, men det ökar risken för skada för ungdomarna genom att försena tillgång till lämplig medicinsk vård. "

Previous:nothing Next:bröst information

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet blixten
 • snabb behandling av munsår
 • barnastma information
 • vad är bio feedback?
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • Essure förfaranden
 • Medicaid senior kompetens
 • svår astma hos barn
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com