biverkningar av ovestin

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-07
Förutom värmevallningar och humörsvängningar, är klimakteriet kan orsaka ett tillstånd som kallas vaginal atrofi eller inflammation i dina vaginala väggar. Vaginal atrofi resultat av minskade östrogennivåer i kroppen och orsakar en rad symptom, bland annat torrhet i slidan, miktionsfrekvens och smärta vid urinering eller samlag. Lyckligtvis finns det krämer tillgängliga innehåller östrogen som hjälper lindra symptomen vid vaginal atrofi, inklusive östriol. I Storbritannien och Australien, är östriol tillgänglig under varumärket Ovestin. Trots dess verkan är Ovestin inte för alla som kommissionen lägger fram flera risker för biverkningar och komplikationer hos vissa patienter

vanliga biverkningar <.

De vanligaste biverkningarna av Ovestin normalt inte allvarlig natur och liknar de som de fått före en menstruation. Många kvinnor upplever ömma eller svullna bröst samt ökade flytningar medan du använder grädde. Det är också vanligt att utveckla huvudvärk eller meddelande menstruation spotting under Ovestin behandling. En annan vanlig biverkning av Ovestin användning är rodnad eller klåda i det område där du krämen.

Andra biverkningar

Ovestin har också potential att orsaka en rad andra irriterande, men inte farliga, biverkningar. En del kvinnor utvecklar gastrointestinal reaktioner på grädde, bland annat illamående, buksmärtor, uppblåsthet och gasbildning. Neurologiska och psykiska biverkningar är också möjliga samtidigt Ovestin, såsom depression, yrsel och förändringar i sexualdrift. På grund av förändringar i kemi slidan som beror på den Ovestin, kan du uppleva jäst infektioner medan du använder grädde. Vissa kvinnor märker att kontaktlinser är mindre bekväm hela Ovestin behandling på grund av förändringar i hornhinnans form som orsakas av östrogen. Andra möjliga biverkningar av grädden svullnad i anklarna och uppkomsten av hudutslag på områden långt från applikationsstället.

Läkemedelsinteraktioner

finns några mediciner som ger oönskade biverkningar vid användning tillsammans med Ovestin. Till exempel mot epilepsi medicin, barbiturater, antibiotika rifamycin, det växtbaserade komplettera StJohannesört och vissa HIV mediciner har alla potential att orsaka ett återupptagande av menstruationer när det tas under Ovestin behandling. Om du tar ropinirol för Parkinsons sjukdom, är det möjligt att uppleva ökade biverkningar från medicinering i kombination med Ovestin. Dessutom har Ovestin en tendens att minska effekten av insulin och mot diabetes. Om du har diabetes är det viktigt att noga övervaka din blodsockernivå när du använder Ovestin att justera dosering av din diabetes behandlingar som behövs.

Risker

Även om det inte är ett oralt läkemedel, är Ovestin en form av hormonbehandling och bär många av de risker som finns i konventionell HRT droger. Exempelvis finns en ökad risk för blodpropp, hjärtinfarkt och stroke vid användning Ovestin. Liksom andra HRT terapier, är användningen av Ovestin känd för att bidra till uppkomsten av cancertumörer i endometriet eller bröst. Hos en del kvinnor, orsakar Ovestin förhöjningar av blodtrycket. Dessutom har grädde potential att orsaka sjukdom i gallblåsa eller leverdysfunktion.

Överväganden

Om du är gravid eller blir gravid, kan du inte använda Ovestin grund av en möjlig risk för barnet. Du ska inte röka när du tar Ovestin eftersom detta ytterligare ökar risken för hjärtinfarkt och stroke. För att övervaka för östrogenberoende cancer, är det viktigt att fortsätta regelbundet bäcken tentor och mammografi när du tar Ovestin. Om du har en historia av cancer, blodproppar, stroke, kärlkramp, leversjukdom, porphyias, gallsten, endometrios, epilepsi eller astma, din läkare är inte troligt att förskriva Ovestin på grund av dess eventuella biverkningar. Kvinnor som är gravt överviktiga är mer mottagliga för skadliga biverkningar av Ovestin.

Previous:nothing Next:tidig debut trotssyndrom sjukdom

Relaterade artiklar


 • embryon och fostrets tillväxt
 • örter för att döda parasiter
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • bröst information
 • hur man förebygger astma hos barn
 • define kolesterol
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com