bröst information

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-03
Bröstet är den övre främre delen av den mänskliga kroppen mellan axlarna och magen. Bröstet brukar kallas bröstet eller bröstkorgen. Bröstet är en stor, komma-formade orgel, med svans av bröstet (kommatecknet del), och går in i armhålan (armpit. ) mjölkkörtlar fylla bröstet. Bröstkörtlarna finns i både män och kvinnor, och är mer framträdande hos kvinnor

Funktion

mjölkkörtlar ligger i. övre delen av bröst, och ansvarar för produktion av mjölk.
När mjölk körtlar producerar mjölk, mjölken tömmer i öppningarna i bröstvårtan.
När barnet suger vårtgården, nerverna i nippeln stimuleras, skicka meddelanden till hjärnan att utsöndra prolaktin, som stöd i fortsatt mjölkproduktion. Den mjölk barnet får vid första är tunn skummjölk och sedan krämigare mjölk följer, vilket är mycket fett och proteinrika. Ju mer du barnet suger desto mer mjölk kommer din kropp att producera. Ju mindre barnet ammar, desto mindre mjölk din kropp kommer att producera.

Funktioner

Den bröstvårtan är den del av bröstet som spädbarn suga för att få sin mjölk.
vårtgården innehåller talgkörtlar, som stöd i smörjning av bröstvårtan under amning.
fettvävnad ger brösten omfång och dessutom har de system mjölk kanalen.
Cooper's ligament är ligament som fungerar som ett stödsystem för brösten. De håller vävnaderna samman. Med åldern, Coopers ligament blir stela, vilket gör bröst till sag.
Mjölk kanalsystem utför jobbet av mjölkkörtlarna. Lactogenic hormon stimulerar mjölkproduktionen under den sista trimestern av graviditeten.

Oro

Det uppskattas att en på åtta kvinnor kommer att diagnosen bröstcancer i år. Statistiken för män med bröstcancer är mycket lägre.
Ett bröst klump är en svullnad av bröstet eller en utskjutande utåt. Vanliga orsaker till bröst klumpar är fibrocystiska förändringar, fibroadenomas och cystor. Kvinnor kan få bröst klumpar kallas mjölk cystor under amning.
Breast cystor är säckar i dina bröst som är fyllda med vätska. Mycket östrogen i kroppen tros vara orsaken till bröst cystor.
Breast infektion (mastit) orsakas av bakterier kommer in en öppning i bröstvårtan orsakar svullnad och smärta. Det uppträder vanligen hos kvinnor som ammar

bröstcancer

symtom på bröstcancer är följande:. Lump (förtjockning) i bröst eller armhåla, form eller storlek på bröst förändring, flytningar från bröstvårtan, rodnad eller fjällning av huden eller bröstvårtan, och åsar på bröstet huden eller gropar i bröstet.
celler som växer onormalt eller växa utom kontroll är tumörer. Tumörer kan vara godartade (inte sprids i hela kroppen) eller maligna (inte sprida sig i kroppen).
En kvinnas chans att få bröstcancer ökar med åldern.
Några orsaker till bröstcancer är: HRT (hormonell substitutionsterapi), som förbrukar mer än fem alkoholhaltiga drycker per vecka och rökning. Fetma ökar också risken för bröstcancer.

Varning

Gör din månatliga bröst själv examen. Få regelbundna mammografi.

Råd

Drogen Tamoxifen minskar kvinnans chans att få bröstcancer med 50 procent. Om du har hög risk för bröstcancer, tala med din läkare om Tamoxifen och ta reda på om det är rätt för dig.

Previous:nothing Next:löss diagnos

Relaterade artiklar


 • löss diagnos
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • define kolesterol
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur är astma utlöses?
 • astma inom jordbruket
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com