dryck vattenrening

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-26
Ett brett utbud av system för vattenrening finns för hemmabruk. När du väljer ett system för ditt hem, bör de tre främsta drivkrafterna vara villkor för din källa vatten, volym vatten som skall behandlas och kostnader eller kostnadseffektivitet för dina behov

Din källa Vatten

Om källan vatten tillhandahålls av en godkänd leverantör (kommuner, landsting, godkänt vatten co-op), måste den uppfylla federala och statliga krav. Detta innebär att det passerar återkommande provningar om närvaro (eliminering) av vattenburna patogener (sjukdomsbärande organismer), är det under tröskelnivåer för hårdhet, farliga mineraler (koppar, bly, bor) och det uppfyller klarhet normer. I detta fall bör du kunna använda en billigare eller utveckla system för att få vatten upp till din personliga krav.

Om din källa vatten från egen brunn eller direkt från en ytvatten källa (sjöar, floder, lager damm), behöver den mer strikt behandling. När du har installerat din behandling system, bör du (eller kan krävas, beroende på ditt tillstånd) har det renade vattnet testade för att garantera att den uppfyller kraven i säkert dricksvatten lag.

Volym som behövs

De flesta hushållen använder mindre än 1 liter per person och dag i dryck och matlagning vatten. Om din behandling behöver är bara för dryck och matlagning (liten volym), kommer du att kunna ge mycket filtreras eller behandlas vatten till en rimlig kostnad.

Om du behöver behandla vatten för bad och tvätt ändamål antingen bekostnad går upp drastiskt eller fokus för behandlingen behöver minskat. I de flesta fall är ultra-filtrerat vatten eller destillerat vatten som inte behövs för tvätt, och trappa upp, antingen för att möta tvätt behov skulle vara oöverkomligt dyra när en mjukgörande kan räcka.

I nästan inga fall hem vattenrening motiverat för gräsmatta och trädgård vattning behov. Se BDT-vatten artiklar för mer information.

Hårt vatten

Den vanligaste orsaken till hem vattenrening är hårdhet. Hårdhet är ett resultat av höga halter av löst kalcium och magnesium i levererat vatten. De flesta filter (under vasken, tap-monterade eller pitcher filter) kommer att ta bort hårdheten samt återstodsgaser desinfektionsmedel (oftast kloraminer eller fritt klor) i vattnet. Dessa filter är relativt billiga och möta flesta hushållens behov för dryck och matlagning vatten.

Avhärdning systemen ersätta allmänhet kalcium-och magnesiumjoner med natrium och kalium joner. Även om det finns några hälso-och avloppsrening avser med dessa system, de är ett kostnadseffektivt sätt att behandla vatten för bad och tvättstuga behov.

Om vattnets hårdhet är på grund av höga halter av metalljoner, en enkel magnetisk samlare kommer att avlägsna överskott metaller från inkommande vatten utan att injicera natrium.

förorenat vatten

Om din källa vattnet har oacceptabla halter av organiska eller har regelbundna varningstexter såsom "koka vatten" meddelanden, desto allvarligare typer av hem vattenrening bör övervägas.

ultravioletta (UV)-system exponerar inkommande vatten till bakteriedödande ljus. Dessa system är effektivt mot bakterier, men är mindre mot virus eller andra organiska risker.

Omvänd osmos (RO) filter avancerade filter, ta bort alla partiklar större än filtrets rating. För att betraktas som ett RO system skall det ta bort partiklar större än 0,001 för en mikron (10 nanometer) och kan vara klassade för att avlägsna partiklar så små som en Ångström. RO-system tar bort alla bakterier, virus, vattenburna cystor, kolloidala metaller, vatten salter och även de flesta lösta organiska och metalljoner. RO-system är dyra, och hela huset RO-system kommer att börja runt $ 3. 000.

Destillation omfattar uppvärmning av källan vatten för att producera ren vattenånga. Denna ren ånga kyls kondenserar och samla upp vattnet, medan alla föroreningar bakom. Som med RO-system är det kostnadseffektivt att producera dricksvatten och matlagning vatten från alla källor (inklusive havsvatten och avlopp), men är mycket dyrt för bad och tvätt.

Smak och lukt Oro

Om den oro är för smaken och lukten av en medföljande behandlat vatten, ofta är detta en följd av höga desinfektionsmedel restprodukter eller lösta organiska ämnen i vattnet. Desinfektionsmedel residualer krävs av rent dricksvatten lag för vatten är fortfarande frisk ut till de mest avlägsna delarna av systemet. Dessa restprodukter är inte skadligt men ger det en smak och lukt, oftast av klor.

Löst organiskt oftast kommer från alger i ytvattnet källa. De lämnar en unken lukt och en alger smak. I varje fall pitcher-typ eller peka monterade filter som innehåller aktivt kol tar bort både smak och lukt utan stora kostnader.

Previous:nothing Next:böna utöva rutiner

Relaterade artiklar


 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • snabb behandling av munsår
 • hem rättsmedel för huvudet löss
 • passiv rökning och astma hos barn
 • drogmissbruk kontra drogmissbruk
 • rensar upp dålig akne
 • tecken och symtom på astma baby
 • normal syn test
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • malignt melanom hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com