hur man får barnen att tvätta händerna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-20
Awe . . . Vilken söt lilla ansikte. Awe . . . vad söta små händer. Men inget sprider bakterier snabbare än de där söta små händer. Handtvätt är en av de bästa sätten att förhindra bakterier från att sprida och hålla barnen från att bli sjuka. Men barn förstår inte vikten av handtvätt och /eller inte vill ta sig tid att göra det. Så hur lär man dem att göra det till en vana

Du behöver:?.
Vatten
Tvål.
Böcker om bakterier eller Handtvätt.
Musik eller Timer (tillval).
Bild på tecken som ser ut som ett frö.


1.
Barn behöver förstå vikten av handtvätt. Först prata om det med dem. Läs böcker om bakterier och handtvätt som är åldersanpassade. En bok med bilder för att hjälpa dem visualisera och rätt ord kan hjälpa dem att se och förstå. För små barn, att se en karaktär i boken handtvätt uppmuntrar dem att vilja göra det också.
2.
Små tvålar, söta formad tvål eller tvål som har något på insidan uppmuntra barnen att tvätta för att de gillar att använda tvål. De tvålar med ett klistermärke eller leksak gömd inuti nästan garanterar att de kommer att tvätta. Barn vill komma till den lilla present på insidan av tvål.
3.
Lägg en bild av en karaktär som ser ut som en grodd på spegeln (barnets ögonhöjd), om väggen framför toaletten eller nära handtaget på dörren så de kommer att se bilden som en påminnelse. Om du har ett barn som tar evigheter i badrummet, böcker om bakterier /handtvätt kan göra bra badrum läsning!
4.
Säg yngre barn att sjunga Happy Birthday, säger att deras ABC, eller ställa in en timer när du tvättar händerna. Påminn dem om detta kommer att garantera att de tvättar tillräckligt länge för att bakterier ska försvinna. Om du inte höra dem sjunga eller en timer går av, är det ett tecken på att dom kanske inte har tvättat sina händer!
5.
Påminn yngre barn att tvätta händerna gör bakterier försvinner ner avlopp. Uppmuntra dem att vinka adjö till bakterier eftersom de går ner i avloppet.
6.
Påminn äldre barn som nyligen har kommit över en sjukdom, att de inte vill göra sina vänner sjuk eller blir sjuk igen sig själva (och ta chansen att missa en födelsedagsfest, sportevenemang eller semester). Ett av de sätt de kan bidra till att förhindra det från att hända är att tvätta händerna.
7.
Slutligen som alla andra beteenden som du vill uppmuntra . . . . . beröm, beröm, beröm när du ser dem tvätta händerna!

tips och varningar


 • Se böcker om bakterier och handtvätt på www. cjkidz. com


 • Previous:nothing Next:hur man kan förhindra seniorer från att falla och inte kan få upp

  Relaterade artiklar


 • hur man berättar en person dåliga nyheter
 • Varför är det viktigt att ha en balanserad kost?
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • barnastma information
 • steroider för astma hos barn
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • hur man botar hicka: den NYU Medical School "membran"-metoden
 • toxicitet nivå aminofyllin
 • tecken på astma hos spädbarn
 • hur man kan förhindra graviditet diarré
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com