hur man medlidsamt hjälpa åldrande föräldrar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-16
Den här artikeln berättar bara hur jag närmar mig att hjälpa mina föräldrar och andra människor som behöver hjälp. På något sätt är detta det enda sättet att hjälpa. Jag anser dock att genom att använda kärlek, medkänsla och uppmärksamma en persons värdighet och självrespekt vi kommer att gå långt för att hjälpa dem som behöver oss

Du behöver:.
Kärlek, respekt, tålamod, empati, Medkänsla och Time.


1.
första och viktigaste steget är att lämna dina föräldrar (eller någon person du vill hjälpa) med sin värdighet, självrespekt och så mycket självständighet som de kan hantera. Med bort saker när de är fullt kapabla att fortfarande gör dem bara främjar frustration, ilska och en känsla av att din hjälp är vad som är bäst för dig och inte den person du hjälper. Kom ihåg dessa är vuxna som har tagit hand om sig själva ganska bra för de flesta av sina liv. Din hjälp kan vara efterlyst eller ses som störningar. Förändring är en av de svåraste saker vi som människor möter i synnerhet när vi blir äldre. Med detta sagt, erkänner jag också att det finns tillfällen att det inte finns något annat val än att ta bort något för deras säkerhet och andras säkerhet. Försök bara att påminna dig själv hur du skulle känna om någon sa att du inte kunde göra något längre.
2.
Jag tror att första steget är att sitta ner med dina föräldrar och diskutera saker i ett medkännande sätt. Närma sig ämnet från din synvinkel att använda "Jag känner mig . . . "-metoden. Detta gör att du inte attackerar en person, men att konstatera ett faktum som du känner. Kom ihåg att bara ta upp ämnet. Räkna inte med saker som måste lösas omedelbart. Större förändringar tar tid. Låt dem sörjer förlusten av vad de inte kan göra längre och ge dem tid att acceptera sig själva att förändring är nödvändig. Är detta alltid? Nej Ibland samtalet måste lämnas till en annan gång när de är mer mottagliga för dina idéer och tankar.
3.
Slutligen kan det komma en tid då diskussionen inte är möjligt och du måste ingripa omedelbart. Jag avundas inte någon placeras i denna position. Det är den sista utvägen för oss alla. Men om den person du hjälper är i fara eller riskerar att skada andra, vi har inget annat val än att agera. Jag har en vän som arbetat länge och hårt för att hjälpa till att övertyga sin mamma från att köra. Det var många saker som visade att hon inte längre bör bakom ratten. Oavsett hur hon och hennes man försökte de inte kunde få henne att sluta. Även efter att hon av misstag följde en bil som såg ingenting som sin dotters och skulle ha varit helt förlorad, vägrade hon att tro att hennes minne var misslyckas och att hennes körförmåga var nedsatt. I de mest kärleksfulla sätt som möjligt, tog de äntligen nycklarna från henne och parkerade bilen för gott. De hade fördelen att hennes mamma bodde med dem, så de kunde ge henne med transport. Flera år senare efter sin mamma Beslöts att förlusten av sin bil, var hennes mor glad ganska när hennes mor-son kunde köra och frågade om han kunde använda sin bil.
4.

Jag måste säga att min syster och jag fortfarande arbetar för att hjälpa våra föräldrar nu 81. Min Fader är nu den enda vaktmästare av min mor som inte kan göra många saker för sig själv om hon inte ännu en ogiltig. De bor fortfarande i sina egna hem och vill för resten av livet. Gud vill att detta blir möjligt. Vi har välsignats att vår Fader har kunnat ta hand om vår moder och har bett oss att hjälpa honom genom att köra dem till möten, omprogrammering fjärrkontrollen, kontakta kabelbolaget att lösa problem, etc. Detta betyder inte att vi är berörs inte för dem. Förändring är i vinden som det är för oss alla. Så, sakta men säkert kommer vi att försöka hjälpa dem att göra de förändringar som de behöver. Jag ber verkligen om ursäkt om det vid något tillfälle har jag anser detta vara en lätt sak att göra. Om jag någonsin har inneburit detta är någon lätt uppgift, förlåt mig.
5.
Jag ber om ursäkt om jag har inneburit att hjälpa andra är alltid en lätt sak att göra. Det är inte. Men det kan också vara givande och underbart att hjälpa dem vi bryr oss om, kärlek eller bara vill hjälpa till. Lycka till i alla de utmaningar du möter med dina föräldrar och de som vi alla möter då borden är vänt och det är våra barn att ta hand om oss.


Previous:nothing Next:hur bli gravid den naturliga och roligt sätt

Relaterade artiklar


 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • Kan man bli gravid före eller efter din mens?
 • tecken på graviditet blixten
 • hur man behandlar en vagel på ögonlocket
 • patientutbildning - Kegel övningarna
 • hur är astma utlöses?
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • malignt melanom hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com