huvudvärk under klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-14
Huvudvärk under klimakteriet är i första hand orsakas av sjunkande nivåer av östrogen, enligt Menopaus-symptoms. femhealth. net. Nedgången i östrogen resulterar i hormonell obalans som kan framkalla invalidiserande huvudvärk för en del kvinnor i klimakteriet. Kvinnor har mycket mer huvudvärk än män, enligt Mayo Clinic, och det beror på kvinnor upplever hormonella förändringar under hela livet, under puberteten, då graviditet, under menstruationscykeln och sedan klimakteriet

Du behöver:.
Gynekolog.
Hälsosamma livsmedel.
Vitaminer.
Sleep.
Caring Partner.
Avslappning objekt.

Hormoner

Hormonell substitutionsbehandling (HRT), som vissa kvinnor i klimakteriet välja, liksom p-piller kan utlösa huvudvärk. Båda dessa läkemedel innehåller östrogen och progesteron, de kvinnliga könshormoner, som tycks påverka kemikalier i hjärnan som är kopplade till huvudvärk. Men låga nivåer av östrogen göra uppgift huvudvärk värre, medan högre nivåer verkar för att förbättra huvudvärk, så det verkar som en östrogen ökar från HRT eller p-piller skulle hjälpa. Kom ihåg att varje kvinnor är olika och vad som kan orsaka huvudvärk i en kvinna inte nödvändigtvis har samma resultat i en annan.

Migrän och spänningshuvudvärk

Många kvinnor kan uppleva att deras migrän får mindre intensiv eller mindre frekventa när de träder i klimakteriet och deras menstruation stannar period. De kan dock även konstatera att deras spänningshuvudvärk är sämre under denna period av sitt liv. Om en kvinna väljer att genomgå HRT, kan hon få det bättre med plåstret östrogen huden snarare än en annan metod eftersom plåstret ger en jämn men låg dos östrogen, som inte bör föranleda huvudvärk, enligt Mayo Clinic.

fungerar inte längre

Vissa kvinnor upplever att smärtan behandling de som tidigare använts för huvudvärk är inte längre fungerar nu att de är i klimakteriet, enligt lindra-migrän-headache. com. Om det är så, diskutera detta med din läkare och se vad andra mediciner är tillgängliga för dig. Icke-steroida antiinflammatoriska (NSAID) läkemedel kan användas för att behandla ett hormonellt relaterade huvudvärk. Dessa läkemedel inkluderar Relafen, Naprosyn, Alvedon och Motrin, Orudis och Nalfon.

Progesteron

Hangtide. com konstaterar att när progesteron tas tillsammans med östrogen i preventivmedel eller hormonersättningsbehandling förekomsten av huvudvärk är inte lika troligt. Fråga din läkare om progesteron är fördelaktigt. Hos vissa kvinnor kan det förvärra en huvudvärk, i andra kan det vara till hjälp.

Fluid

vätskeretention, vilket händer när en kvinna är i klimakteriet, förknippas ofta med huvudvärk. Om detta är din situation, kan din läkare förskriva en vatten piller (diuretika) som hjälper dig att förlora den extra vätska. Dessutom bör du vara försiktig med ditt intag av salt.

Andra faktorer

huvudvärk kan utlösas av andra faktorer utöver hormoner. För mycket koffein eller tillbakadragande från koffein kan resultera i huvudvärk. Lagrad ost, livsmedelstillsatser, natriumglutamat och alkohol kan orsaka en uppblossande om du är känslig för dessa livsmedel. Om du är under stress, släpper hjärnan kemikalier som kan orsaka kärlförändringar som vidgar blodkärlen och gör musklerna spända. Vädret kan ha en inverkan på huvudvärk. När förändringar i barometertrycket detta kan framkalla huvudvärk.

Previous:nothing Next:naturlig smärtlindring under förlossningen

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tricare leverantör
 • löss diagnos
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • normal syn test
 • tecken och symtom på astma baby
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • vad är bio feedback?
 • Kan man bli gravid före eller efter din mens?
 • hur du utför en prostata tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com