karpaltunneln lättnad under graviditeten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-12
Karpaltunneln är ett vanligt tillstånd av graviditet och oftast strejker gravida kvinnor i tredje trimestern av graviditeten. Karpaltunneln orsakar sveda, stickningar och bedövande känsla i händer och fingrar. Enligt Dr Spock, det finns flera sätt att lindra smärtsamma och irriterande symptom i samband med karpaltunnelsyndrom

Eliminera repetitiva aktiviteter

repetitiva rörelser som att prata i telefon eller skriver på datorn kan ytterligare förvärra karpaltunnelsyndrom under graviditet. Genom att eliminera eller minska dessa verksamheter, kan symtom från syndromet minskas. Till exempel, om jobbet kräver prata i telefon för en stor del av dagen, överväga att investera i ett headset eller med hjälp av högtalarfunktionen. Göra enkla förändringar i repetitiva aktiviteter kan hjälpa till med symtom.

Använd korrekt stöder

Se till att rätt stöd används under repetitiva aktiviteter. Om symtomen är märkt medan du skriver på tangentbordet, se till att tangentbordet är ergonomiskt. Musmattan och tangentbordet bör innehålla handledsstöd. Skrivbordsstolen bör också ligga i rätt nivå så att handleden inte böjs från att försöka nå tangentbordet. Om dessa alternativ inte hjälper, anser programvara för taligenkänning för att skriva verksamhet.

Använda en handledsrem Brace

Läkaren kan beställa en handled stödbandage att bäras dygnet runt. Detta stag kommer att bidra till att stödja handleden och se till att det stannar i korrekt positionering hela dagen och natten. Beroende på när symptomen märks mest, kan kvinnan behöver bara bära på handleden stag under dessa aktiviteter.

ta mediciner

När symtomen är särskilt besvärande och andra åtgärder inte lindra smärta och domningar inblandade, kan en läkare ordinera medicin eller vitamintillskott. Smärta eller antiinflammatoriska läkemedel kan användas för att lindra symtomen. Vilka läkemedel kan förskrivas kan bero på hur långt graviditeten är att inte skada fostret. Gravida kvinnor bör alltid kontrollera med din läkare innan du tar något receptbelagt eller över disk läkemedel. Den vitamin B-6 kan också bidra till att lindra symtomen.

Överväganden

Karpaltunnelsyndrom som börjar i graviditeten normalt lösa på egen hand efter förlossningen. Som vätska i kroppen återgå till det normala, kommer trycket på nerverna i handleden minskas. Minskningen i tryck kommer att gradvis eliminera symptom hos de flesta kvinnor. Om symtomen kvarstår efter graviditeten, kontakta läkare.

Previous:nothing Next:hur du utför en prostata tentamen

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet blixten
 • hur man rengör öronen med mineralolja
 • astma inom jordbruket
 • snabb behandling av munsår
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • hantera minnesförlust
 • tvingade klimakteriet
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • hög risk ålder för graviditet
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com