kroppslukt hos små barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-05
Kroppslukt hos små barn kan vara en normal biprodukt av deras metaboliska system. Det kan även ange ett hygienproblem. Kroppslukt kan också vara ett symptom på en sjukdom i en annars friska barn. Ovanligt kroppslukt kan även vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd

sötaktig lukt

Om ditt barn producerar en söt lukta kroppslukt, kontakta din barnläkare. Doftande kroppslukt kan indikera hälsoproblem, såsom en urinvägsinfektion eller diabetes. Urin som luktar som lönnsirap kan vara ett symptom på lönnsirap urin sjukdom (MSUD). Detta är en metabolisk sjukdom som inte behandlas kan orsaka fysiska funktionshinder, utvecklingsstörning och med död. Incidensen av denna sjukdom är ovanliga, förekommer i endast en av 225. 000 födda.

Foot Lukt

Små barn med stinkande fötter kan bli av med denna lukt genom blötläggning fötterna i fem till 10 minuter i vatten blandat med antingen 2 msk. av ättika eller Epsom-salt. Den lokala apotek kan förse dig med en Betadine lösning eller Domeboro sammandragande lösning som skall blandas med vatten enligt förpackningen. Om ditt barns fot lukt är mycket stark och dessa åtgärder inte hjälper, se en läkare för att utesluta en infektion eller andra bakterier som kan orsaka lukt.

Överdriven svettning

Svettning är ett naturligt fenomen som krävs för att reglering av en persons kroppstemperatur. Hyperhidros är ett medicinskt tillstånd när en person upplevelser överdriven svettning. Barn som svettas utöver den mängd som krävs för att behålla värmereglering kan ha detta tillstånd. Behandlingen kan vara så enkelt som att använda deodorant eller så komplicerat som kräver medicinering eller kirurgi. Tala med din läkare om ditt barns kropp lukt orsakas av överdriven svettning.

Naturliga behandlingar

Hem rättsmedel finns tillgängliga för behandling av kroppen lukt hos små barn. Klä barnen i bomullskläder istället för syntetmaterial som bomull ger bättre luftcirkulation för kroppen. Detta kommer att hjälpa torka svett innan lukt bygger upp. Begränsa ditt barns intag av vitlök, lök eller andra starkt luktande kryddor som att äta en stor mängd kan orsaka kroppslukt. Bakpulver kan användas som en deodorant genom att strö under armarna efter en dusch eller bad.

fenylketonuri (PKU)

Nyfödda att utveckla en unken kroppslukt i deras andedräkt, urin eller hud kan visa symtom på fenylketonuri annars känd som PKU, enligt Mayo kliniken. Denna defekt är när en mutation sker i genen som innehåller instruktioner för att göra det enzym som används för att bryta ner fenylalanin, en aminosyra. Bebisar i USA undersöks för detta tillstånd vid födseln. Det unken kroppslukt lukt uppstår när fenylalanin byggs upp i kroppen. Behandling för personer med PKU är att följa en diet som begränsar proteiner.

Previous:nothing Next:normal syn test

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet blixten
 • tecken på astma hos nyfödda
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • cell fakta
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • snabb behandling av munsår
 • kroppslukt hos små barn
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com