malignt melanom hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-06
Orolig som du skulle kunna vara att höra det, är barndomen melanom ökar, enligt Dr Elizabeth Connelly, en pediatrisk dermatolog vid universitetet i Miami. Även om det inte nästan lika vanligt för ett barn att få diagnosen denna form hudcancer som det är för en vuxen, det kan och sker, med diagnos på upp 3 procent konsekvent sedan 1973, enligt Dr Steven Dowshen av Children's Hospital .

ökad risk

Barn med vissa sjukdomar som dysplastiska nevus syndrom, liksom alla patienter som är immun- undertrycks, är på en mycket högre risk än barn utan att något predisponerad arvsmassa. Även några barn som är i solen regelbundet mellan kl 10 och 04:00, som har ljus hy, fräknar eller som använder ett solarium, är helt enkelt i skymundan. Mest hud skador orsakas i vår barndom år, men glöm inte, skadan på huden från UV /UVB exponering är oåterkallelig. Det finns ingen återvändo.

Förebyggande

När melanom diagnostiseras, det finns en hög sannolikhet för att de återvänder på nytt. Denna gång dock, du är beväpnad med kunskap, och kunskap är makt:

1. Undvik ut dörr mellan klockan 10 och 04:00 när solens skadliga strålar är på topp. Förstärka värdet i bredbrättad hatt och tvätta solskydd i kläder med SunGuard.

ditt barn eller tonåring att tillämpa solskyddsmedel konsekvent.

3. Purchase solglasögon med UV /UVB-skydd för hela familjen att undvika okulär melanom (en melanom i ögat).

4. Just säga, "nej", när din tonåring ber om ett besök på den lokala solarium. De kanske inte vet bättre, men du gör.

5. Read noggrant. Vissa mediciner, t. ex. de som används för att behandla infektion och dem som används för att behandla akne kan orsaka en person att vara särskilt känsliga för solen.

Prognosen om ett barn med melanom är god, och i allmänhet, överlevnad är hög, men detta är bara början på ingjuta livslånga hälsosamma solvanor.

Behandlingen av Childhood Malignt melanom

Den goda nyheten är att sekundära former av behandling (främst kemo-terapi och strålning) är inte bara sällan används på barn med melanom, men är nästan aldrig behövs. Behandling för barn består typiskt av kirurgiskt avlägsnande av lesionen (s), med tillräckliga marginaler runt all diagnostiseras områden.

Melanom inte diskriminerar hudfärg, ras, religion, eller ens ålder. Dr Connelly kan inte nog betona vikten av att ta denna sjukdom på allvar, och säger: "Tidig diagnos av malignt melanom hos barn är beroende av erkännande av det faktum att denna cancer faktiskt förekommer hos barn. "

Du är inte ensam

Om du har varit tvungen att möta barndomen melanom i din egen familj, eller att en nära vän eller släkting, du har företag. Med cirka 300 till 450 nya diagnoser av melanom hos barn varje år, finns stödgrupper bildas runt om i världen, särskilt i sådana proaktiva länder som Australien, där skolbarn har till uppgift att bära UV /UVB solglasögon medan på skolområdet. Incidensen av melanom är Australien är högre än någon annanstans på jorden, vilket mest beror på dess geografiska läge på vår planet, men de gör inga ursäkter.

Hantera Childhood Cancer

Om du tror att detta är en överväldigande tid för du, föreställa sig hur ett barn kan känna med de nya villkoren, de specialister, planerna behandling och prognos. Nu är det dags att lära sig och ge varandra på en enad front, växande närmare och starkare genom vad som kan vara den tuffaste sak du någonsin ansikte. Håll planen klar, kommunicera, vara ärliga, och viktigast, vara där för att lyssna.

Previous:nothing Next:toxicitet nivå aminofyllin

Relaterade artiklar


 • spädbarn Staph infektioner
 • stämningsstabiliserande hos barn
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • malignt melanom hos barn
 • Medicaid senior kompetens
 • steroider för astma hos barn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • tecken på astma hos spädbarn
 • hem rättsmedel för huvudet löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com