naturlig smärtlindring under förlossningen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-13
Många kvinnor är rädda för smärtan av förlossningen, men det är ofta inte så illa som väntat. Faktum är att vid varje följande barn, mödrar tenderar att betygsätta smärtan lägre på smärta skala. Med andra ord, för första gången mamma kommer räntan hennes smärta på den övre delen av skalan, medan en andra gång mamma kommer räntan att samma smärta lägre på samma skala.

Tanken på smärtan avskräcker många kvinnor från en fysisk födelseprocess. Men trots medicinering undviks i naturlig förlossning, det finns andra sätt att göra upplevelsen mindre smärtsamt.

Du behöver:
gynekolog
. Hälsosamma livsmedel.
Vitaminer.
Sleep.
Caring Partner.
Avslappning objekt.

Lamaze och Bradley metoder

processen med att förbereda för en naturlig förlossning utan medicinering börjar före leverans. Motion är ett bra sätt för att underlätta processen med när närmar leveranstid. Regelbunden motion kan förbereda kroppen för förlossningen genom att göra musklerna starkare, som hjälper kroppen att hantera stressen i arbetet. Motion bygger också upp uthållighet, vilket kan komma väl till pass under en naturlig förlossning som är lång och svår, som mest första gången mödor är.

Förlossning klasser kan också tas före födelsen av ett barn för att undvika behovet av mediciner under förlossning. Två av de mest populära förlossning klasser lära Lamaze teknik förlossning och Bradley metod, eller make coachade födseln. Lamaze undervisar kvinnor att närma sig förlossning med en självsäker synsätt, förutom att lära dem tekniker för att hantera smärta utan att använda läkemedel. Några av de tekniker innefattar distraktion, andningsövningar, avslappningsövningar och massage som kan administreras av fadern eller någon annan utsedd till födelseprocess tränare. Lamaze anser också att förvaltningen av läkemedel medan faktiskt går igenom arbetskraft är deras beslut i slutändan.

Bradley Metoden liknar Lamaze, men denna metod strikt fokuserar på far till barnet är den födelseprocess tränare. Metoden undervisar också bra motion och hälsosamma matvanor under graviditeten. Denna metod frowns också på användningen av läkemedel för annat ändamål än en medicinsk nödsituation (The Nemours Foundation, 2009).

Vatten Birthing

Vatten födslar har ökat i popularitet under åren. Arbetande i en balja med varmt vatten sägs minska smärta (i viss mån), och tillåter mamman att flytta till mer bekväma ställningar under förlossningen på grund av uppgången på vattnet. Medan vissa mammor väljer att både gå igenom arbete och leverera ett barn i vattnet, andra väljer att endast arbetskraft där --- och sedan lämna badkaret för att föda. Hursomhelst, kan vatten förlossningarna bidra till att minska en del av smärtan är inblandade i processen av naturlig förlossning

Hypnobirthing

Hypnobirthing är precis vad det låter som. Mamman sätts in i ett hypnotiskt tillstånd där hon är övertygad om att hon har ingen rädsla eller spänning, en idé som bidrar till att minska smärtan. Detta är en av de äldsta metoderna för att lindra smärtan av naturlig förlossning.

Previous:nothing Next:problem med alkoholmissbruk

Relaterade artiklar


 • hur de kan skydda barn från influensa
 • löss diagnos
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • define kolesterol
 • spädbarn Staph infektioner
 • malignt melanom hos barn
 • Vilka är orsakerna till akut prostatit?
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • massage för män
 • tvingade klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com