naturliga vitaminer för klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-07
Klimakteriet inträder när den åldrande äggstockarna kan inte längre få ägglossning och producera östrogen. Under processen kommer kvinnor börjar uppleva fysiska symptom inklusive värmevallningar, vaginal torrhet, svettningar, ryggvärk och sömnlöshet. Vitaminer kan spela en viktig roll för att lindra klimakteriebesvär obehag, dock, och kan i själva verket bestämma svårighetsgraden av dess symptom

vitamin. C

Många kvinnor upplever kraftig blödning under klimakteriet menstruation, till den grad att förändra kuddar eller tamponger ett dussin eller fler gånger per dag. Detta kan vara något lindras genom att läsa upp på C-vitamin och bioflavonoider. Ett tusen milligram vitamin dagligen kan initiera en minskning av blödning genom att stärka kapillärväggarna, som är svaga strax före och under menstruationen. Dessutom kan vitamin C minskar värmevallningar och vaginal torrhet. Mat källor av C-vitamin tas upp av kroppen mer effektivt än kosttillskott, så äter apelsiner, ananas, cantaloupes och paprika.

Vitamin E

Omkring 80 procent av kvinnor i klimakteriet har värmevallningar. Även om några avgörande vetenskapliga studier som utförts sedan 1940-talet har visat effektiviteten av vitamin E för klimakteriebesvär, med 800 internationella enheter av vitamin E dagligen kan vara ett hälsosammare naturligt alternativ än hormonbehandling. De vitamin fungerar som en östrogen substitut, inte bara lindra värmevallningar men även nattliga svettningar, humörsvängningar och vaginal torrhet. Mat källor rik på vitamin E omfattar solrosfrön, vetegroddar, fullkornsprodukter och spenat.

Niacin

Niacin, även känd som vitamin B-3, har varit känd för att lindra menstruationskramper, samt att hjälpa kvinnor sover bättre under klimakteriet. En daglig dos på 25 till 100 mg rekommenderas. Kycklingbröst, kalv och berikade spannmål är bra källor till niacin.

Vitamin B-6

stress, depression, trötthet och irritabilitet, som orsakas av hormonella förändringar under klimakteriet, kan leda till en utarmning av vitamin B- 6. För att lindra dessa symptom samt kramper, och att hjälpa levern reglera östrogen nivåer, är en daglig dos på 30 mg (men aldrig i samband med vitamin E) rekommenderas. Livsmedel som innehåller B-6 omfattar bananer, avokado, ägg, brunt ris, kyckling och magert nötkött.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 är av avgörande betydelse för att producera röda blodkroppar. Ett B-12 brist kan leda till blodbrist, vilket kan resultera i lägre energi nivåer under klimakteriet. För att få den rekommenderade dagliga dosen av B-12, ta sex mikrogram dagligen. Mat källor inkluderar musslor, skinka, kungskrabba, lax och tonfisk.

Previous:nothing Next:biverkningar av ovestin

Relaterade artiklar


 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • biverkningar av ovestin
 • stänkblödning efter förlossningen
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • hem rättsmedel för huvudet löss
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • tecken på astma hos spädbarn
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com