normal syn test

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-04
Nästan alla har fått, eller kommer att få en vision test vid något tillfälle. Från grundskola till Institutionen för motorfordon till den medicinska undersöka att ange de väpnade styrkorna vår vision bedöms. Standarden normal syn test som används idag, Snellen diagram, utvecklades 1862 av en holländsk ögonläkare

Snellen Diagram

Snellen Chart är standard för att mäta synskärpa. Snellen Chart är en rad med block svarta bokstäver på ett diagram som blir allt mindre av examen. Syftet med testet är att bedöma sin synskärpa av grader. När du tar testet, du håller handen över ena ögat, så att varje öga kan mätas individuellt.

20/20 vision

20/20 vision är vad som anses vara standard vision upp till 70 års ålder. De första 20 hänvisar till antalet fötter du står från diagrammet. Den andra siffran avser vad normal person kan se att många meter bort. Med andra ord är 20/20 vad en genomsnittlig person upp till 70 års ålder kan läsa vid 20 meter bort. Dessa brev är 3 /8 tum i höjd och är i ett speciellt skapat typsnitt där det finns en lika stor mängd vitt runt varje bokstav block.

20/40 och högre

Om det andra talet är större än 20, säger 20/40, innebär att man ser på 200 meter vad normal person kan se på 40 fot. På denna nivå du fortfarande inom det normala intervallet och i de flesta stater kan behålla ditt körkort utan undantag. Du ska tydligt kunna se de flesta tryckt material. På 20/80 kan du läsa det mesta 10 meter bort. På 20/200 du betraktas som juridiskt blind.

20/15 och Nedre

Om den andra siffran är under 20, du har bättre än standard vision. Men till dess en missuppfattning tycker att 20/20 är normen. 20/20 är visionen en väntas behålla tills 70 års ålder, så egentligen en yngre person borde ha bättre än 20/20 vision. 20/15 vision skulle innebära, vi ses på 20 fot vad den genomsnittliga långsiktiga 70-åriga ser på 15 meter. Under 35, bör man sikta på 20/10 vision.

Andra Vision Tester

Snellen testet inte tar hänsyn till perifera seendet, djupseende, långsynthet (se klart långt men inte stänga upp) eller frågor med fokus . Din optiker har olika sätt, bland annat skinande ljus i dina ögon för att se hur dina elever reagerar, med hjälp av verktyg som oftalmoskop för att kontrollera hälsan hos baksidan av ögat, bedöma förändringar i dina ögon genom att följa hennes finger, dilating dina elever, och utsätta ögat för tryck. Allt detta görs i ett försök att försäkra ögat fungerar på standard level, och om inte, att ge mätningar som krävs för glasögon eller kontaktlinser.

Previous:nothing Next:Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter

Relaterade artiklar


 • define kolesterol
 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • embryon och fostrets tillväxt
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • tecken på astma hos spädbarn
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com