tidig debut trotssyndrom sjukdom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-06
Trotssyndrom sjukdom (ODD) ingår i en grupp som kallas störande beteende störningar. De mer allvarliga diagnosen uppförandestörning är också ett störande beteende störning. Uppförandestörning separeras i barndomen (före 10 års ålder) och ungdomar debut, men ODD inte delar denna differentiering. ODD är diagnosen någon gång under barndomen och ungdomen

Definition

ODD innebär ett långsiktigt mönster av störande beteende som är. upprorisk, trotsig och arg. Barn med ODD förlorar ofta sina temperament, argumentera med vuxna, vägrar att följa regler eller önskemål, och är ofta arg, bitter och hämndlysten. De kan vara lätt irriterad, men försöker ofta att irritera andra. De tenderar också att skylla på andra för sina egna misstag. Det viktiga är att skilja UDDA från typiska "terrible2s" eller ung beteende, så symptomen måste ha funnits i minst sex månader, förekomma oftare och vara allvarligare än vad som kan anses normalt för andra barn i samma ålder.

Diagnos

Det första steget är att utesluta ut några fysiska orsaker eller andra psykiska besvär som har liknande beteenden. Uppmärksamhetsstörningar, inlärningssvårigheter, andra beteendestörningar och ångest kan samexistera med ODD, så de måste också beaktas vid utvärderingen. Även en bedömning kan börja med en husläkare, kommer den sakkunskap som mentala hälsa professionella behövas för att samla rätt information från lärare och familjemedlemmar och sedan bedöma symptomen för en korrekt diagnos.

Behandling

Det finns inte några mediciner för att behandla ODD, men får mediciner som är lämpliga för samexisterande sjukdomar som uppmärksamhet-deficit hyperactivity disorder förskrivas. Behandling för ODD består främst av terapi och utbildning. En av de viktigaste bitarna är förälder träning, inte för att föräldrarna gör något fel utan för att de behöver lära sig hantera barnets beteende och andra typer av disciplin som kommer att bli mer effektiva. Detta är avgörande eftersom trots beteende följt av föräldrarnas straff snabbt utvecklas till en negativ cykel som föder mer störande beteende. Föräldrar behöver nya verktyg för att hjälpa till att bygga den positiva och bryta denna nedåtgående cykel.

Familjeterapi för att stödja kommunikation och löser konflikter också kan vara nödvändig. Barnet med ODD kommer också att gynnas kognitiva och sociala-kompetens utbildning. Kognitiv terapi lär ut hur man känner igen negativa tankemönster och nya sätt att hantera svåra situationer. Social färdighetsträning hjälper till att återställa en tidigare negativ interaktion med kamrater och lär ut grunderna i social interaktion.

åldersskillnad

Trots att ODD diagnos inte gör någon åtskillnad beroende på ålder börjar, finns det några åldersrelaterade skillnader. Yngre barn är mer benägna att uppvisa beteenden som är klassiskt oppositionella och trotsig. Av denna anledning, föräldrar väntar ofta för dem att växa ut till en upplevd fas innan de söker hjälp. Äldre barn tenderar att uttrycka udda i beteenden som att stjäla och slåss. Eftersom barn med ODD framsteg genom skolan, kommer de att börja visa öppen strid mot lärare och ta till fysiska angrepp med jämnåriga.

Resultat

Det är bra att tänka på UDDA som "tidig debut" eftersom det är oftast diagnostiseras genom ålder 8 och tidig behandling förhindrar dynamiken i negativ cykel. Föräldrar måste vara beredda att arbeta med sina barn under minst tre månader --- ibland år --- men resultatet är värt ansträngningen. Enligt American Academy of Child-och ungdomspsykiatri, 67 procent av dem som får en enhetlig behandling ska vara fri från ODD symptom efter tre år.

Previous:nothing Next:malignt melanom hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger astma hos barn
 • embryon och fostrets tillväxt
 • toxicitet nivå aminofyllin
 • hur man rengör öronen med mineralolja
 • vad är bio feedback?
 • Essure förfaranden
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • malignt melanom hos barn
 • astma inom jordbruket
 • hur de kan skydda barn från influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com