toxicitet nivå aminofyllin

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-05
Aminofyllin är en föreskriven medicin som används för att behandla bronkospasm som orsakar andningssvårigheter och är oftast relaterade till astmaanfall. Det är en smidig muskelavslappnande medel som direkt hjälper de med trånga luftvägar andetag lättare. Aminofyllin finns i tablettform, oral vätska, rektal stolpiller, och intravenös administrering. Det måste föreskrivas. Dosen beräknas av patientens vikt

serumnivåer

Effekten av aminofyllin mäts inte av symptomatisk resultat det ger och genom laboratorietester. Den önskade serumnivåer i blodet löper mellan 10 och 20 mikrogram per milliliter, en nivå som är främmande för patienterna, men att känna igen för din vårdgivare.

Patienternas medvetenhet

De siffror ses i lab resultat kan vara förvirrande till de flesta patienter, men det är viktigt att veta de riktiga nivåerna av någon drog som ges till dig. Någon nivå under 10 mg /ml betyder att du inte har nått målet dosen och vilken nivå som helst över 20 mg /ml betyder att du löper risk för toxicitet.

Tecken och symptom

tecken och symtom på toxicitet aminofyllin kan allt från besvärande till livshotande. Några av symtomen att titta efter är, nervositet, huvudvärk, kramper, hjärtklappning (känsla som om hjärtat hoppar över ett slag), takykardi (Pulsstegring), illamående, kräkningar, utslag, feber eller andningsstillestånd

. Rökning

Dosen måste förändras för patienter som regelbundet röker cigaretter. Rökning minskar effekten av aminofyllin, vanligtvis så dosen måste höjas. Naturligtvis de som inte hänger sig åt rökning uppmuntras att sluta eller minska sin användning. Varje förändring av rökvanor skall rapporteras till din vårdgivare eller apotekspersonal.

Innan du använder

Informera din vårdgivare om du är rökare eller om du har magsår, kramper eller problem med tarmarna. Det är också viktigt att informera din leverantör, eller farmaceut av den nuvarande mediciner du tar. Till exempel vissa blodtryck läkemedel fungerar inte lika bra när du tar aminofyllin. Det är viktigt för de som tar hand om dig känna din fullständig medicinsk profil och bakgrund.

Varningar

Doseringen av aminofyllin är individuellt specifik. Det MÅSTE sorteras efter ålder, vikt, ålder och behov av patienten

Data

Andra faktorer som rör användningen av detta läkemedel omfatta. Allmänna hälsan hos den enskilde, någon leversjukdom, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), njurproblem, diabetes, glaukom och högt blodtryck. Det finns naturligtvis andra. Prata med din vårdgivare eller apotekspersonal.

Previous:nothing Next:kroppslukt hos små barn

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för att bota ödem
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • hög risk ålder för graviditet
 • snabb behandling av munsår
 • vad är bio feedback?
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • barnastma näring
 • bröst information
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com