tvingade klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-09
Forced klimakteriet är annat sätt att säga menopaus. Detta inträffar när en kvinna har en hysterektomi och hennes äggstockar avlägsnas tillsammans med hennes livmoder. Det kan också hända om hon behandlas med strålning eller kemoterapi mot cancer. Tvångs-eller menopaus eller skyndsam klimakteriet är mycket svårare än en gradvis och naturlig övergång till klimakteriet. Kvinnan stack natten till stånd klimakteriet och kan drabbas hårt av åtföljande symtom

symptom kan vara värre

Trots klimakteriebesvär symtom --- värmevallningar, nattliga svettningar --- kan vara värre när en kvinna har tvingat klimakteriet, symptomen inte lika länge som de gör när normal klimakteriet inträffar, enligt Macrofind. com. Om en kvinna segues i klimakteriet naturligt det kan ta år och hon har dessa symtom i flera år.

Äggstockar

Enligt Mayo Clinic, om kvinnans äggstockar avlägsnas vid en hysterektomi, börjar klimakteriet omedelbart. Om äggstockarna inte avlägsnas, uppstår tvingas klimakteriet inte, men du kan inte längre bli gravid och kommer inte att ha menstruationer. Dina äggstockar kommer att fortsätta att producera hormoner och ägg tills din kropp naturligt träder i klimakteriet.

Traumatiska

När en kvinna känner sig allvarligt sjuk och i behov av en hysterektomi som inkluderar borttagande av äggstockarna eller behandling för cancer, vilket kommer att förstöra hennes äggstockar och gör henne infertil, är det svårt att hantera, särskilt om hon fortfarande vill ha barn. Den psykologiska aspekten av påtvingad klimakteriet, kan förutom de fysiska symtom som kommer att uppstå, vara mycket påfrestande.

Olika reaktioner

kvinnor reagerar olika på tvingade klimakteriet när det sker med en hysterektomi. Vissa rapporterar att de mår bättre och inte längre har att ta itu med bäckensmärta och blödning. En del konstaterar att de har ökat sexuell njutning, vilket kan bero på att avlägsna myom under hysterektomi, som orsakade dem smärta vid samlag. Andra kvinnor är ledsna genom forcerad klimakteriet och känna en känsla av sorg och förlust. Detta kan leda till depression.

Överväganden

Om du har genomgått tvingade klimakteriet och du kämpar, diskutera detta med din läkare. Många kvinnor som har menopaus är yngre än den genomsnittliga klimakteriet så de behöver övervakning genom åren för att se till att de inte får benskörhet, som är porös skelettsjukdom, och som är en oro efter klimakteriet, enligt Menopause. org .

Previous:nothing Next:kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?

Relaterade artiklar


 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • Vilka är orsakerna till akut prostatit?
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • stämningsstabiliserande hos barn
 • hur de kan skydda barn från influensa
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • tecken på astma hos spädbarn
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • bröst information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com