Definitionen av en hjärt cykel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-22
En hjärt-cykel är ett hjärtslag. Det är sekvensen av samordnade kontraktioner och lättnader av kamrarna i hjärtat. Denna progression av händelser gör att hjärtats kammare kan fyllas med blod och för blodet att pumpas på kroppen. Den typiska kardiella cykeln är 0,8 sekunder

strukturen för hjärtat

Det finns fyra avdelningar i människans hjärta: höger och vänster Atria och höger och vänster kammare. Atria är de övre kamrarna och ventriklarna är nedre kammare. Dessa kammare har ett lager av muskler, hjärtmuskeln, som gör hjärtat att pumpa. Detta är nödvändigt för att säkerställa tillräckligt blodflöde till kroppen. Atria pumpa blod en kort sträcka till ventriklarna. Ventriklarna är ansvariga för kraftfullt att mata ut blodet från hjärtat till andra delar av kroppen.

Muscle aktiviteten i hjärtat

hjärtmuskeln, eller hjärtmuskeln, kontrakt och slappnar under hjärt cykeln. Kontraktion, vilket är när blodet pressas från ett hjärta kammare, kallas systole. Avkoppling, eller diastole, är när muskeln slappnar av och blodet fyller en kammare. Hjärtats cykel har tre steg:. Förmaks systole, ventrikulär systole och diastole

Atrial systole

Detta är det stadium där både höger och vänster atria kontrakt. Den förmakskontraktion tvingar blod från förmaken till kamrarna. Under detta stadium ventriklarna är avslappnade.

Ventrikulär systole

ventriklarna kontraktet i slutet av förmaksflimmer systole. Detta ventrikulära systole tvingar blodet ut ur kamrarna och i kroppen.

diastole

För en kort tid under hjärtats cykel, alla kammare avslappnad, eller i diastole. Detta är när hjärtat fylls med blod, gör att hela hjärtcykeln att börja igen.

Hjärtklaffar

Det finns en-vägs ventiler i hjärtat som styr riktningen på blodflödet. När det finns en ansamling av trycket i en kammare, på grund av muskelkontraktion, till ventilerna öppna sig så att blodet strömmar in i nästa kammare eller fartyg. När nedgången stannar, knäppa ventilerna stängs, hålla blodet från att rinna tillbaka in i kammaren det bara kvar. Den kraftfulla stängning av dessa ventiler är vad som orsakar "Lupp-dup" ljud i samband med ett hjärtslag. Den förmak ventiler som stängs göra det första ljudet, eller "Lupp" och ventrikulära ventilerna stängs orsaka "DUP. "

Previous:nothing Next:fosterutveckling steg

Relaterade artiklar


 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • hög risk ålder för graviditet
 • hur man kan öka min vattenintag
 • örter för att döda parasiter
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • sömnstörningar hos barn
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • hur bli gravid den naturliga och roligt sätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com