Graviditet & karpaltunneln

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-13
I den sista trimestern av graviditeten, vissa kvinnor upplever domningar i fingrarna. Detta kan bero på karpaltunnelsyndrom. Karpaltunneln är vanligare med människor som gör repetitiva rörelser med händerna, t. ex. skrivfel. Enligt Lisa Rodriguez, RN, och Marjorie Greenfield, MD, på webbplatsen DrSpock. com är det vanligt vid graviditet

Orsaker

Under graviditeten till blodet och vätskevolymen i kroppen ökar stödet det växande fostret och moderkakan. På grund av vätska uppbyggd under graviditeten, tunneln i handleden som rymmer de nerver som löper till fingrarna kan svullna. Den svullna tunneln sätter sedan tryck på nerverna, vilket leder till symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditet. Om du har ett jobb eller göra hushållets verksamheter som involverar monotona rörelser, kan tillståndet förvärras.

Symtom

Du kan uppleva karpaltunnelsyndrom i varierande grad under graviditeten. Det normalt sett inte slår förrän den tredje trimestern när vätskeretention är som störst. Du kan uppleva smärta, stickningar och domningar i en eller båda händerna. I allmänhet är inte alla fingrarna påverkas. Symtomen är vanligare under natten eftersom vätskan omfördelar i din kropp medan du ligger.

Huskurer

Beroende på symtomens svårighetsgrad, kan en mängd olika behandlingsalternativ finnas tillgängliga. Undvika repetitiva rörelser, om möjligt, kommer att bidra till att lindra symtomen. Var uppmärksam på vad som händer när symtomen är som värst och eliminera dessa verksamheter. Om detta inte är en möjlighet, kan du minska fortfarande deras effekt. Till exempel, om att skriva orsakar symtomen kan du använda ett ergonomiskt tangentbord med handlovsstöd.

Medicinsk behandling

För mer allvarliga fall kan en läkare ordinera en handled stag för att stödja handleden och hjälpa till att minska symtomen. Läkaren kanske kan förskriva anti-inflammation eller smärtstillande läkemedel beroende på hur avancerad graviditeten är. Du bör inte självmedicinera under graviditet utan medgivande från din läkare.

resolution

Karpaltunnelsyndrom som börjar under graviditeten beslutar normalt på egen hand efter att du föda. Befria kroppen av vätska ackumulering under graviditeten brukar ta flera veckor och du kommer att märka en minskning av symtom. Om karpaltunneln fortsätter efter sex veckor efter förlossning checkup, diskutera frågan med din läkare.

Previous:nothing Next:östrogendominans & ledvärk

Relaterade artiklar


 • Graviditet & karpaltunneln
 • hörntand binnikemask rättsmedel
 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • Hur fungerar den muskulösa systemet att fungera?
 • botemedel mot graviditet huvudvärk
 • Fakta om mammografi
 • tecken på graviditet blixten
 • prostatit förebyggande
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • hur man kan sluta röka för det kristna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com